Familjerelationer

Ingen ångrar tiden hemma med barnen

Av: 

Malin Wollin

RELATIONER

Malin Wollin fattar inte den man som låter jobbet gå före barnen

Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Att pappor som är bra, närvarande pappor när barnen är små även är det senare i livet är inte årets nyhet. Men jag tänker välja att tolka det som att de som är pappalediga inser hur mycket mer barnen är värda jämfört med karriärer, som när livet är slut ändå bara visar sig vara ett jobb som andra. För det är ju inte bara höga chefer inom näringslivet och toppadvokater som skiter i pappaledigheten. Det är pappor med vanliga jobb, med låg lön, vanliga svennebanandeadendjobb som ändå får gå före bebisar, smakportioner och vika bodysar i storlek 68.

Hur många femtioåringar har du träffat som har sagt: ”Fasen vad jag ångrar att jag stannade hemma, tänk på allt jag kunde gjort”.

Man ångrar bara tiden man inte spenderade med sina barn. Sedan barn ett har jag haft den tanken som ett åskdundrande mantra i bakhuvudet. Jag ska aldrig titta tillbaka och tänka att jag valde jobbet framför barnen.

Barn är aldrig bromsklossar.

Lathet, feghet, konformitet och bekvämlighet stoppar människor på väg. Aldrig barn.

Men vill ni veta vad jag tror stoppar pappor från föräldraledighet?

Mammorna.

Jajemen. Många, mååånga mammor skiter fullständigt i om pappa är hemma eller inte. Många mammor vill ha all ledighet för sig själva. Många mammor tycker det är skit att sextio dagar måste tas ut av förälder nummer två. Många mammor slänger upp sina mjölkstinna tuttar i debatten och skyller på amningen. Många mammor står bakom alla de pappor som sitter på sina poänglösa jobb medan bebisarna blir barn.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer