"Vi bråkar en gång i månaden’’

Foto: ”Det längsta vi har varit osams är en hel dag”, säger Mattias. ”I onyktert tillstånd har det väl hänt att man vräkt ur sig ett och annat som man ångrat”, säger Jenny.
RELATIONER

Hur ofta bråkar ni?

Jenny: En gång i månaden ungefär, då beror bråken oftast på missförstånd. Vi pratar väldigt mycket om allting och det tror vi är avgörande i hur mycket man bråkar. I onyktert tillstånd har det väl hänt att man har slängt ur sig ett och annat som man ångrat efteråt, men vi försöker att tänka på det, det skadar så mycket och tar så mycket energi att reparera skadan.

Mattias: Jenny drar igång diskussioner och vill gärna prata om allt medan jag med mitt finska temperament tänder till snabbt, men det går över lika fort. Ingen av oss är långsint, det längsta vi varit osams är en hel dag, då åkte Jenny hem till sig och tjurade en stund. Sedan hämtade jag henne och så åkte vi och köpte glass och skrattade precis som vanligt som om inget hade hänt. Det är så skönt att vi båda är sådana. Man vill ju inte såra någon man älskar.

Hur känns det efter ett bråk?

Jenny: Direkt efteråt känns det inte bra alls, man har ångest för att man sårat den andre, men så fort vi pratar igen lättar det och vi kramas och pussas och lovar att aldrig mer bråka.

Vad bråkade ni om senast?

Jenny: Senast vi hade ett bråk var faktiskt ett bra tag sedan, då handlade det om ett missförstånd. Mattias har en hemsida på internet via Facebook och jag har väl inte riktigt förstått hur det funkar, jag trodde mer att det var en dejtingsida än en sida för vänner och familj. Så när jag såg att Mattias hade tjejer addade på sin sida tolkade jag det direkt som att han dolde det för mig. Efter förklaring visade det sig vara flickvänner till hans killkompisar. Pinsamt!

Tror ni att bråk kan vara bra för ett förhållande?

Jenny: Ja, man måste rensa luften ibland, men det är nog inte hälsosamt att tjafsa hela tiden. Då är det nog en bra idé att sätta sig ner och prata om var det egentliga problemet ligger någonstans. Vi tror på att ha en ärlig och rak kommunikation istället.