Är du ihop med en ”Svennis”?

RELATIONER

Svennis sexaffärer har premiär på Dramaten - samtidigt som färsk statistik visar att 38 procent av män som är gifta eller sambor någon gång har varit otrogna.

Foto: Stefan Jerrevång

Otrohet engagerar. Samtidigt som ständigt framåtsträvande teknik med datorer och sms gör det enklare att kärlekssmussla visar nya siffror från RFSU att 38 procent av män som är gifta eller sambor någon gång har varit otrogna. Samma siffra för kvinnor är 23 procent.

– Det finns många skäl till att någon är otrogen, säger psykolog Hanne Johansson, som har sex och relationer som specialämne.

– Ofta beror det på att ett förhållande gradvis har börjat försämras, men att personen i fråga inte vågar avsluta det. Då är det lätt att ”välja” otroheten i stället. Andra orsaker kan vara hämnd, spänning eller bekräftelse. Ofta sker otrohet under alkoholens påverkan. Då är det svårare att sätta gränser.

Pjäs om ”Svennis”

Dessutom har otroheten flyttat in i de fina salongerna. Den 8 april har skandalpjäsen ”A play in Swedish English and Italian”, som handlar om fotbollstränaren Sven-Göran Erikssons älskarinnor, premiär på Dramatens Elverket i Stockholm.

Stefan Larsson, konstnärlig ledare på Elverket beskriver pjäsen som ”fri fantasi inspirerad av alla rubriker och situationer som han varit involverad i”. Givetvis finns Svennis triss i älskarinnor, Ulrika Jonsson, Nancy Dell´Olio och Faria Alam, gestaltade på scenen. Svennis själv spelas av Ulf Friberg, bland annat känd från filmen "Ondskan".

På pjäsens premiärdag, den 8 april, ska dessutom en av världens mest kända otrohetssåpor få ett lyckligt slut. Då får prins Charles sin Camilla Parker Bowles, kvinnan han var otrogen mot Diana med under hela deras äktenskap.

Räkna med att otrohet blir vårens snackis i fikarummet...

FÖRSTA HJÄLPEN

Om din partner varit otrogen:

Fler kändisar som bedragit sin partner

Caroline Engvall