”Min fru bedrog mig på nätet”

Ronny, 36, drabbades av ”den nya otroheten”

RELATIONER

Lundapågen Ronny skrattar. Han har lätt att göra det i dag – men det har tagit flera år att komma över att hans före detta flickvän Anna var otrogen med en annan man. På nätet.

– Jag läste i en tidning att det kallas ”den nya otroheten” så jag antar att jag inte är ensam, ler Ronny.

Han beskriver första åren tillsammans med Anna som en tromb av kärlek. De var totalt uppslukade av varandra. Redan efter ett år skaffade de barn tillsammans.

– Jag är lejon och hon är vädur, jag antar att vi eldstecken kan vara ganska passionerade; vi vill att allt ska hända NU.

Tog henne på bar gärning

Kanske var det därför Anna inte kunde få nog. Hon jobbade som webbdesigner och satt ofta uppe sent på kvällarna för att hinna med egna projekt. Ronny anade aldrig att den tiden lades på heta mailkonversationer med en man hon träffat på en chattsajt.

– Inte förrän jag gick upp en natt och tog henne på bar gärning. Anna hörde aldrig att jag kom in i rummet, och över hennes axel kunde jag läsa en lång radda text av minst sagt erotisk art...

Ronny slår ner blicken i caféets rutiga duk.

– Den natten sov vi ingenting. Anna var ärlig och berättade allt om deras mail och hur spännande hon tyckte det var. Till en början försökte vi hålla ihop för vår sons skull, men det funkade inte. Så fort hon slog på datorn kunde jag bara tänka på den andre mannen. Jag blev nästan som besatt och funderade på att söka psykologhjälp, men vi löste problemet genom att dela på oss i stället.

Singel i dag

I dag lever både Ronny och Anna singelliv och delar på vårdnaden om sin fyraårige son.

– Jag har gråtit, tänkt och funderat mycket, men nu har jag kommit fram till att det var bäst det som skedde. Tiden då det slog gnistor om vår kärlek var fantastisk, men jag inser att enbart det aldrig hade hållit i längden. n?

”Min man levde dubbelliv”

Anna-Maria, 45, trodde aldrig att det skulle kunna hända henne.

Otrohet, liksom.

Det är ju sådant man bara läser om, sådant som alla andra är med om.

Foto: Getty Images
Levde i lögn Anna-Maria och Martin gifte sig romantiskt efter ett år tillsammans. Men samtidigt hade Martin en affär med en annan kvinna. OBS! Bilden är arrangerad.

Caroline Engvall ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM