Maxa ditt sexliv

med nya 7-dagars- metoden

RELATIONER

Söndag eftermiddag. Du har en lång arbetsvecka framför dig. Och hur har helgen varit? Helt osexig? Igen?

Det går att ändra på. Boka barnvakt för lördag och läs vidare. Söndag har tipsen som ger dig och din partner bättre sex på en vecka.

Vi avsätter tid för fotvård och föräldramöten, för flickans fotbollsmatcher och grabbens simträning. Vi hinner ha grannarna på grogg och släkten på sushi. Hur? Jo, för att vi bokar in dem i almanackan. När alla "måsten" är avklarade har orken tagit slut. På söndagskvällen längtar vi efter att krypa tidigt till kojs - inte med vår partner - utan med en fet deckare.

"Sex är jätteviktigt"

Stress, ständig brist på sömn och egentid är präktiga passionsdödare. Livet snurrar som en karusell och behovet som alltid ignoreras är de vuxnas intimitet, något som kan bli förödande. En parrelation som är fri från åtrå vissnar lätt.

– Sex är jätteviktigt. Det är den ingrediens som skiljer parrelationen från andra förhållanden, säger Boel Stjerna, legitimerad läkare och sexolog.

Inte nog med att sex skänker njutning, det kittar också ihop oss som föräldrar och par.

– Smek, kel och orgasmer frisätter hormoner som binder de två älskande samman, säger Boel Stjerna.

Måste man jobba på att ”få till det”?

– Absolut! Det är en myt att man kan vara lika tända på varandra hela livet. Efter ett tag får man allt lov att anstränga sig lite.

Hur ofta bör man ha sex?

– Det går inte att säga. Men ju oftare man gör det, desto bättre blir det! Glöm inte bort att det är viktigt att uppskatta varandra på andra sätt också. Genom att ta på varandra, kramas och säga snälla saker. Att få verbal uppskattning är minst lika viktigt. Ofta leder komplimanger till något mycket hetare! säger Boel Stjerna.

Erika Scott