”Jag har lätt att bli kompis med killar”

Annica, 33, har bråttom i relationer

RELATIONER
TROR STENHÅRT PÅ KÄRLEK. Annica i Falun går ofta in för ett förhållande tidigt. Det kan säkert skrämma många, tror hon.

”Jag har väldigt lätt att bli kompis med killar och de med mig. I vissa fall har det varit som en syskonrelation, andra gånger har mina känslor för en killkompis kommit senare i vänskapsrelationen och inte besvarats. Eller så har vänskapen lett till en kärleksrelation där han sedan dragit sig ur och bara velat vara kompis. Jag har nästan alltid känt mer och velat mer i de förhållanden jag har haft.

Mitt senaste längre förhållande tog slut efter cirka sju månader. Killen kunde inte bestämma sig för om han ville satsa på vårt förhållande lika seriöst som jag. Däremot sa han att han hade kvar alla känslor för mig. Det tog slut och jag var helt förkrossad.

”Mina känslor exploderade”

Efter ett par veckor började jag hitta upp till ytan igen. Men plötsligt började han höra av sig. Han ville höra hur jag mådde och prata ut om allt. Jag gick med på det. Till en början kändes allt ganska bra. Vi började umgås mer som vänner igen. Vad jag inte anade till en början var att alla mina känslor för honom fullkomligt skulle explodera. Det hände ganska snart, tillsammans med en stark förhoppning om att han skulle komma tillbaka till mig. Han gav också vissa antydningar om det. Detta pågick i cirka fem månader. Jag hoppades så innerligt, men mådde bara sämre och såg inte att jag lurade mig själv. Efter många samtal med föräldrarna och vännerna insåg jag till slut att jag gjorde mig själv fruktansvärt illa genom att vara kvar i detta virrvarr. Det var helt enkelt inte meningen att vi skulle fortsätta tillsammans vare sig som ett par eller som kompisar. Jag vet att vi båda mår mycket bättre av det idag.

Jag går in för ett förhållande väldigt tidigt, vilket kanske skrämmer en del. Jag tror stenhårt på kärleken och jag tror att vi människor är skapta till att leva två. Detta kan nog väcka funderingar och tveksamhet hos en del men sådan är jag, punkt slut.”

Annicas råd