”Det gör så ont att veta att de delar ett liv ihop”

Jenny är 34 år och älskarinna

RELATIONER

Jenny, 34, har mött sitt livs stora kärlek.

Micke är hennes öde, den hon planerar att dela sitt liv med – om han bara lämnar sin sambo först.

Foto: Casper Hedberg
Ett liv utanför Jenny och Micke träffades på en konferens. Romansen spirade trots att båda var upptagna på varsitt håll. I höstas lämnade Jenny sin man men Micke lever kvar med sin sambo och de har nu ett barn ihop. Hoppet om en framtid tillsammans med Micke lever kvar men känslan om att alltid komma i andra hand tar ibland över. – Hade jag inte haft mina barn vet jag inte vad jag skulle ha gjort, säger hon. (OBS! bilden är arrangerad).

Jenny, 34, träffar Micke, 32, så ofta det bara går. Han sover hos henne, de tar promenader i solen, dricker öl med hans kompisar.

De planerar att bygga hus tillsammans och har varit och tittat på några tomter som de kan tänka sig.

Det finns bara ett hinder: Micke har sambo – och barn.

– Om han var fri skulle jag kunna få obegränsad tillgång till honom. Vi skulle kunna prata i telefon på kvällarna, han skulle kunna träffa mina barn. Vi skulle kunna börja ett liv tillsammans, säger hon.

Jenny lämnade sin man

När Jenny och Micke träffades på en konferens för snart ett år sedan var de båda upptagna på varsitt håll. De inledde en romans på skoj som snart ledde vidare till något större, allvarligare och djupare.

I höstas lämnade Jenny sin man och flyttade till en mindre lägenhet. De två döttrarna, 6 och 10 år, bor hos henne varannan vecka.

– Att berätta för barnen att vi skulle skiljas är det värsta jag har gjort. Men jag kunde inte fortsätta att vara gift och samtidigt ha de här känslorna för Micke.

Sambon var gravid

Också Micke berättade för sin sambo i höstas. Men han bestämde sig för att stanna kvar i sitt förhållande.

– Hans sambo var gravid. De fick barn i vintras.

Samtidigt fortsatte Jenny och Micke att träffas i hemlighet, skicka kärleksmejl, sms och prata i telefon varje dag. Micke sa att han skulle lämna sin sambo när barnet var fött.

Men han har fortfarande inte infriat sitt löfte.

– Det är nya deadlines hela tiden. Jag tänker ”i vinter blir jag kanske officiell, i sommar kanske...”.

I samband med att Micke blev pappa kände Jenny att hon inte orkade längre. Hon blev deprimerad, gick ner tio kilo, tappade hår och fick eksem över hela kroppen.

– Det gör så ont att veta att de lever ihop och delar ett liv ihop. Jag är så rädd att han ska ändra sig, vilja leva stanna hos henne för alltid.

Skrev dagbok

Jennys dagbok hjälpte henne ur den värsta krisen. Hon skrev ner allt hon kände.

– Jag blir rädd när jag tänker på de starka känslorna som kom i dagen. Hade jag inte haft mina barn vet jag inte vad jag skulle gjort.

Hon planerar fortfarande för en framtid tillsammans med Micke. De pratar om sitt framtida hus, sina framtida barn och sitt framtida liv.

Jenny vet inte när det blir. Väntan har blivit ett normaltillstånd.

Hon har vant sig vid att planerna kan bli verklighet nästa vecka, i sommar eller om flera år. Vant sig vid känslan av att alltid komma i andra hand.

Hon säger att det inte finns något alternativ.

– Jag är fri att gå när jag vill, men det tänker jag inte göra. Det här är min man – jag bara vet det.

Fotnot: Jennys och Mickes namn är fingerade.

Älskarinnor på film

Kända älskarinnor på riktigt

Älskarinnan – en beräknande, fal förförerska som kyligt krossar tillvaron för oskyldiga familjer. Det är bilden vi matas med i filmer och tv-serier. I själva verket lider många älskarinnor. De finner sig i att ständigt komma i andra hand och att aldrig riktigt våga ge sig hän. Och lever i en ständig tillvaro av väntan och hopp att han ska bryta sitt förhllande eller äktenskap. Varje lördag analyserar Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz problem och svarar på läsarnas frågor. I dag handlar det om att vara den andra kvinnan.

Emmy Sundqvist