Snacka dig till bättre sex

RELATIONER

Vägen till den sexuella energin går via pratet. Missämja som får gro förstör intimiteten. Städa rent mellan er så kommer lusten som på beställning!

Är ni ovana vid att prata intimt får ni smyga er in på ämnet. Ge din partner komplimanger som ”Du ser bra ut i dag” eller ”Du luktar så gott”. Det återintroducerar intimitet.

Säg att du vill prata

Förklara att det är viktigt för dig att ni pratar mer. Men du måste säga det kärleksfullt - helt utan klander eller kritik - annars har det bara motsatt effekt. Säg: "Du betyder så mycket för mig. Jag skulle vilja att vi kom varandra närmare. Vi är båda så upptagna, men kan vi inte sätta av en halvtimme åt att bara prata?!"

Boka tid att prata

Se till att ni inte blir avbrutna när ni väl sätter er ner. Börja med att prata om de positiva sidorna av ert förhållande. Lämna sexet åt sidan än så länge. Så småningom tar ni även upp det som fungerar med ert sexliv.

Säg vad du vill ha

Nu är det dags att gå djupare. Berätta på ett kärleksfullt sätt vad du behöver för att må bra känslomässigt och sexuellt. Klandra absolut inte, utan sträva hela tiden efter att stärka er samvaro. Exempel: "Jag behöver lite längre förspel. Det skulle vara jätteskönt om vi kunde ta oss den tiden."

Ta tag i problemen

Börja med de små problemen. Och framför det utan kritik, som "det skulle betyda mycket för mig om vi kunde turas om att diska", i stället för "jag är dödstrött på att du inte gör din del av hushållsarbetet".

Kom fram till en lösning. Vänta en vecka tills du tar upp nästa problem.

Arbeta er gradvis fram mot de allvarligaste problemen.

Glöm inte att hela tiden samtidigt tala om vad som är fantastiskt med din partner.

Säg hur du vill ha det

Ibland är det mest naturliga att berätta om sina behov under själva akten.

”Det känns så skönt när du...” Beskriv också gärna andra sätt att hetsa upp dig.

Därför mår du bra av sex

Sofia Wadensjö Karén