Vågar du ha sex som en ”housewife”?

RELATIONER

Samantha i ”Sex and the city”, Gabrielle Solis och Edie Britt i ”Desperate housewives” har två saker gemensamt:

De slukar mumsiga män till frukost, lunch och middag. Och de skäms inte ett dugg för det.

Har det blivit rumsrent för kvinnor att tråna efter sex utan kärlek?

Foto: KANAL 5
Tar för sig av det goda. Gabrielle Solis i tv-serien ”Desperate housewives” har kravlöst sex med den unge trädgårdsmästaren John.

Okej, tjejerna ovan är produkter av manusförfattares intensiva fantasi. Men serierna beskriver faktiskt samtiden, om än aningen skruvat. Många kvinnor över 30 trånar efter sensuell ”hunk action” med trädgårdsmästaren, snickaren eller rörmokaren. Och de vågar stå för att det är sexet – inte någon känslomässig relation – de är ute efter.

Ninni fastnade för snickaren

Ninni, 36, är gift och har tre barn. När familjen byggde om sin altan, var det snygge snickaren Janne, 28, som spikade bräderna. Janne tillbringade sammanlagt fyra dagar i mammalediga Ninnis sällskap. Sedan dess kan hon inte få hans svettiga ryggtavla ur tankarna.

– Jag känner mig helt fixerad vid honom och tänker på hans kropp, händer och leende. Han är så sexig och manlig. I mina sexuella fantasier är alltid Janne med, trots att vi aldrig legat med varandra. Min man och jag har bra sex, men jag inbillar mig att det skulle vara mycket hetare med Janne, säger Ninni.

Ninni vågade inte ta något erotiskt initiativ med Janne och säger att hon ångrar sig.

– Jag har funderat på att ta kontakt med honom, jag har letat upp hans adress, men jag vill inte bedra min man.

”Inte fel längta efter andra”

Att leva i ett förhållande och samtidigt längta efter andra är inte fel. Det säger Boel Stjerna, legitimerad läkare och sexolog.

– Om du kan leva ut din lust, beror på vilken överenskommelse du har med din partner. Viktigast är att inte göra något som skadar dig eller en annan människa.

Om man som singel vill men inte riktigt vågar ta steget att ha ”bara sex”, hur kan man tänka då?

– Att det inte är fel att prova, man får smaka på. Du tackar säkert inte nej till att ta en god pralin när du blir bjuden, eller hur?

Finns det några faror med att ha tillfälliga förbindelser?

– Allt kan vara farligt om det går till överdrift. Dricker du alkohol för ofta och av fel anledningar kan du bli alkoholist. Det är viktigt att tänka efter: VAD vill jag göra och VARFÖR?

Vad tycker du om att kvinnor tar för sig mer sexuellt, gifta som singlar?

– Det är utmärkt! Sex är ett sätt att skaffa sig upplevelser, njuta och bekräfta sig själv.

Test: Tar du för dig av hunksex

Vilka svar passar bäst in på dig?

Kolla om du är mes eller mansslukerska

Erika Scott