Här blir sexfantasierna verklighet

Nu vågar svenskarna göra det öppet

RELATIONER

Bubbelpoolen på äventyrsbadet, Fuck for forest och kändisar som ertappas med byxorna nere på krogtoan.

Offentligt sex-skandalerna avlöser varandra.

Och det är inte enskilda företeelser. En av tio brukar ha sex på allmän plats, enligt Aftonbladets stora läsarundersökning.

Foto: MIKAEL GUSTAVSEN
våt kärlek. På Rosenlundsbadet i Jönköping har flera badgäster haft sex helt öppet och badhuspersonalen har börjat patrullera för att hålla koll. Paret på bilden nöjer sig med kyssar.

I april kom det fram att äventyrsbadet i Jönköping hade problem med badgäster som hade sex helt öppet. Upprörande? Kanske, men knappast förvånande eftersom drygt tre av tio tycker att en badplats är den mest lockande platsen för offentligt sex.

Mer än hälften av de 30 000 som har deltagit i Söndags stora undersökning fantiserar om att ha sex på allmän plats. Många har redan haft det. De populäraste platserna är badet, parken och parkeringen.

Gränsen har flyttats

Linn Heed, sexolog, menar att den allmänna skamgränsen har flyttats fram.

- Förr var folk noga med att hålla sig på rätt sida av gränsen, säger hon. Nu är det väldigt många som balanserar precis på skiljelinjen genom att exempelvis ha sex där man kan bli upptäckt. Genom att många befinner sig precis i gränslandet har normen förändrats. I dag känner folk sig tråkiga om de bara har sex hemma i sängen och aldrig hittar på något äventyrligt.

Genom ökat porrutbud och dokusåpor där deltagarna har sex har attityden till vad som är privat och offentligt förändrats, menar Linn Heed.

- Sedan är det naturligtvis enorm skillnad på att ligga med varandra på lite undanskymda badklippor en sommardag och dogging. Det förstnämnda är en krydda i samlivet, medan dogging innebär att man utsätter sig för fara genom att stämma träff med okända personer.

Vilka är det som har offentligt sex?

- Det är människor som vill känna sig "wild and crazy" och pigga upp sexlivet.

Sedan har folk olika motiv. Vissa har dåligt självförtroende och är rädda att betraktas som pryda om de inte ställer upp på lite experimenterande.

Andra gör det naturligtvis av ren lust och spontanitet. Det är inte så konstigt att du har sex ute om sommaren när solen värmer kroppen, du är ledig, avspänd och kanske har druckit några öl.

Terri Herrera Eriksson