”Se upp med att ligga med chefen!”

Läs hela chattet med relationsexperten Eva Rusz

RELATIONER

jonna säger: Hej! Min chef stöter på mig men jag är inte intresserad. Vad ska jag göra? Jag är ju rädd om jobbet också. Det är inte så att han trakasserar mig men jag känner mig ändå besvärad.

Eva Rusz säger: Var tydlig med att du t ex är upptagen. Du kanske på ett snyggt sätt kan tala om "din" nya kärlek!

mimi säger: Hej! Jag tycks alltid bli kär i nån på jobbet! Ofta slutar det med katastrof och sen måste jag byta jobb; jag har gjort det rätt många gånger nu. Hur ska jag göra för att inte bli kär i nån på jobbet, det är ju där man träffar folk?!

Eva Rusz säger: Första impulsen du får åt det hållet, för}sök tala dig själv till rätta. Avled dig själv, säg till dig själv: ”det här har jag vart med om förut och det blir inget bra!”

Macke säger: Hej jag är kär i en tjej på jobbet. Hon är oerhört sexig, snygg och smart. Hon är väldigt kompetent, social och rolig helt enkelt en riktig drömtjej. En dag när vi var vid fikarummet så möttes våra blickar, jag stirra djupt in i hennes ögon och hon gjorde det samma. Efter en cirka 30 sekunder så började vi kyssas och det var så ljuvligt. Men efter det så har hon inte pratat med mig, vad har jag gjort för fel?? Vad ska jag göra? Jag är verkligen kär i den här tjejen...

Eva Rusz säger: Du har inte gjort ngt fel! Fråga henne vad hon känner! Om man inte frågar så får man inga svar!

Myran säger: När man har varit tillsammans ett tag så försvinner ju den där förälskelsekänslan och det blir lite vardag över det. Det är okej med mig, men har du några bra tips på hur man får tillbaka den - lite då och då i alla fall. Det skadar ju inte med lite passion ;-)

Eva Rusz säger: Små vardagliga överraskningar, som en blomma ett ngt din partner tycker om. Du kan också drömma dig emellanåt tillbaka till de känslor och inre bilder du hade då ni möttes. Och försök se din partner genom de "glasögonen".

Mia säger: Min kille ger mig för mycket uppmärksamhet...Vårat förhållande är ganska nytt och fortfarande skört, men jag är en självständig tjej som är rädd för att bli kvävd i förhållandet. vad kan jag göra för att få honom att förstå att much ibland kan vara "too much"...mvh Mia Sixx

Eva Rusz säger: Uppmuntra honom att hålla kontakt med egna kompisarna. Berätta hur du fungerar, att du vill ha en relation men att du har behov av vissa saker. Att det inte är ngt personligt mot honom alls!

3g:lille säger: jag och min pojkvän har ett jätte bra relation förutom att han struntar ibland i mig. och jag är sjutton år. men jag får aldrig träffa hans släkt, inte för hans mamma. jag har frågat men jag vet inte om han döljer något för mig. men jag vet inte vad jag ska göra. vi har vagt ihop i ett år nu. och dessutom ljuger han rätt så mkt. vad ska jag göra? snälla, hjälp mig.

Eva Rusz säger: Jag tycker du skall fundera om de egenskaper du sett verkligen ör ok? Att ljuga är verkligen inget bra i en relation! Sen kan du fråga honom vad det beror på att du inte fått hälsa på hans mamma osv

emilia säger: Hur gör men med en man på jobbet som ger så dubbla budskap

Eva Rusz säger: Bestäm dig för vad du vill först. Sen kan du visa eller säga det för honom. Om du fortfarande får dubbla budskap så skulle jag nog rekommendera dig att vara lite "tuff" och inte bry dig om vilket beteende han visar. Spela oberört, ignorera och se vad som då sker!

Nena säger: Vad ska man göra öm man upplever att man är mamma till sin make?? Ser att jag bidragit till att det blivit så, men ser ingen väg ut. Jag kan inte ha sex med ett barn... Längtar efter att ha en vuxen man vid min sida.

Eva Rusz säger: Sluta passa upp på honom. Gå igenom med dig själv vad du hittills gjort som kan ha bidragit till detta beteende. Börja sen att göra annorlunda eller säga annorlunda. Det finns möjligheter att korrigera ett beteende men det måste du själv ta ansvar för att göra!

Angelica säger: Min pojkvän har lämnat mig efter ett 3,5 års förhållande. Vi är båda unga, 22 och 23 år gamla. Han säger att han vill utveckla sig och sin kariär och har beslutat sig för att åka utomlands och jobba. Han vill inte ens ge os sen chans först. Han säger att han älskar mig och inte vill ha någon annan. Vad kan jag göra för att få tillbaks honom?

Eva Rusz säger: Du kan givetvis säga att du älskar honom och inte vill att han reser. Men om han ändå gör det, så får du "finna" dig i detta och söka leva ett eget liv. Det kan ju faktiskt vara så att ni kan hålla kontakten, och ibland kan distans medföra att man lite lättare än annars får chans att känna efter hur man känner för den andre. Det gäller dig med!

Fredrik säger: Hej Eva! Jag och min tjej har en superrelation. Den är hur bra som helst men det finns ett litet "problem". Kan det vara så att man kan vara för ärliga mot varandra. Det känns som man inte kan låta bli och säga saker som i praktiken är oviktiga men som kan skada min partner ändå. Så som att jag träffade mitt ex på stan och hon sa si och så. Kan det bli för mycket av ärlighet?

Eva Rusz säger: Jag skulle kanske kalla det öppenhet. Man ska vara ärlig men man behöver inte berätta allting för den andre. Man berättar ju t ex inte för ngn annan vad man skriver i sin "dagbok"!? Vissa saker kan ju vara känsliga och såra mer än vad du egentligen hade trott!

anna säger: kan det vara så att man blir kär i någon på jobbet som man aldrig skulle ha tittat åt annars? eller rättare sagt, kan det vara så att det ofta är just så? och i så fall; är inte kärleken mer "äkta" då, i och men att den är baserad på de "kunskaper" man får om personen i fråga innan man kan dissa på grund av utseende, umgänge osv?

Eva Rusz säger: Nej jag tror att kärlek på jobbet kan vara äkta kärlek! Man ser ju varandra dagligen kanske och hinner lära känna varandra utan alkohol och annat som tillför!

benke säger: Hej Eva. Jag har ett problem. För ett år sedan hittade min fru en annan man. Hon berättade det för mig i början av deras relation. Vi har gått i terapi och så. Men jag blir så besviken då hon fortfarande träffar honom "som kompis", men hon verkar fortfarande helt såld på honom, fast det verkar bara som om han lekt/leker med hennes förälskelse (han har egen fru och som det verkar andra kvinnor). Jag har mått jättedåligt av detta och mår fortfarande dåligt. Älskar henne i övrigt jättemycket. Hon verkar vilja ha något av mig oxå, annars skulle hon väl skiljas? Min svartsjuka tär på oss.

Eva Rusz säger: Jag tycker du skall vara tydlig med att dra din gräns! Deklarera att det inte är ok med detta beteende. Vad sker med dig så du sitter "standby" eg? En tydlighet mot henne kan faktiskt hjälpa henne att komma till insikt om vad hon egentligen vill och känner!

Anah säger: jag har legat med min chef och min kille har fått reda på det och vill att ja ska byta jobb. Samtidigt vill min chef ha mig o drar dit massa andra tjejer för att göra mig svartis. Jag blir svartsjuk som bara den. Men vad ska jag göra ska ja sluta jobba där eller ska jag ha ihop det med min chef??

Eva Rusz säger: Hur vill du ha det egentligen? Du måste utgå ifrån vad du själv vill och känner! Om din chef försöker provocera dig så är det ett märkligt sätt att bete sig på.

Lva säger: En killkompis till mig har starka känslor för mig men jag har bara kompiskänslor för honom, han tycker det är jobbigt att vara med mig men ändå vill han det. Vad är bästa sättet att få honom att må bra, ska jag sluta träffa honom på ett tag eller vad ska jag göra?

Eva Rusz säger: Fortsätt vara tydlig med vad du inte vill. Det är eg upp till honom att försöka lära sig att stå ut med detta, med tiden kanske han kan det.

anonym säger: Min kille vägrar respektera mig och våldsam kräver att relationen skall pågå. Finns det en bra väg ur det här. Självklart är jag rädd och kluven men vill ha ett smidigt slut. Han har alkoholproblem men påstår att han inte druckit ca ett år.

Eva Rusz säger: Ja du måste uppenbarligen göra slut. Om han hotar dig ring polis. En kvinna ska inte behöva vara rädd för en partner, ta stöd och hjälp av ev vän, kanske du kan ha ngn som bor hos dig tillfälligt?

lea säger: Hej, min man o jag har en son på 11 månader och nu känns det bara som om vi glider ifrån varandra och inte pratar med varandra mer. Tips för trötta småbarnsföräldrar hur man ska vårda sitt förhållande?

Eva Rusz säger: Skaffa barnvakt så ni frå egen tid tillsammans! En kväll i veckan skall ni bara vara ensamma och umgås!

Emilie säger: Hej! Min kille har legat med min chef! det vet jag för hon har berättat det för mig! vad ska jag göra? Vara arg på honom och göra slut eller svälja och förlåta både honom och min chef? Jobbet betyder mycket för mig.

Eva Rusz säger: Hur mycket tycker du att du skall stå ut med egentligen? Av vilken anledning skulle du inte få vara förbannad? Varför valde din chef att berätta det för dig? fråga henne. Detta scenario är inget bra alls! Genom den handlingen så sitter du ju i kläm på ett synnerligen taskigt sätt! Fundera själv om du vill vara kvar på den arbetsplatsen och om du vill ha din relation kvar!

Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta för idag men Eva chattar igen om en vecka.

Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta! Se upp framför allt med att ligga med chefen det brukar inte bli så bra på kort eller lång sikt! Kram Eva