Femte frun för Joschka Fischer

1 av 2 | Foto: AP
Pappa? Joschka Fischers nya fru Minu Barati är 29 år. Efter helgens bröllop spekulerar nu tyska tidningar i om hon är gravid.
RELATIONER

BERLIN

Åren går och tyske utrikesministern Joschka Fischer blir bara äldre och äldre.

Men hans fruar går i motsatt riktning.

I helgen gifte han sig för femte gången - med en 28 år yngre kvinna.

Han har kallats Tysklands rödgröne Romeo. Den avgående utrikesministern Joschka Fischer, 57, har avverkat inte mindre än fyra fruar.

Den första, Edeltraud, som han gifte sig med på 60-talet, var född 1949. Den femte, Minu Barati, som han tog till altaret i Rom i lördags, är född 1976 och bara tre år äldre än Joschka Fischers egen son.

Jetset-flicka

Minu Barati, 29, som har en åttaårig dotter från ett tidigare äktenskap, är känd från Münchens jetsetliv. Hon träffade Joschka Fischer 2003 och sedan dess bor de i en stor luxuös lägenhet i centrala Berlin.

Efter den borgerliga vigseln i Capitolium i Rom åt de nygifta middag på stadens dyraste restaurang.

Den tyska tidningen Bild Zeitung spekulerar nu i om Minu Fischer redan kan vara gravid.

Enligt uppgift ska hon ha sett lite rundare ut än vanligt under bröllopsfestligheterna i Italien.

Snart författare

Vad ser då kvinnorna hos denne gråhårige charmör?

- Han är ingen visuell sensation, men hans framgång och hans målmedvetenhet gör honom attraktiv, sa en ung kvinnlig väljare till den tyska tidningen Bild för ett par år sedan.

För Fischer blir bröllopet starten på ett nytt och annorlunda liv. När han lämnat ministerposten får han en tillbakadragen roll i förbundsdagen. I övrigt tänker 57-åringen skriva böcker.

Fischers tidigare fruar

Eva Buskas