Så här raggar du upp Paris Hilton

Ny bok ska avslöja proffsens hemliga knep

RELATIONER

Rockjournalisten Neil Strauss fick i uppdrag att infiltrera en värld där män lär sig hemliga trick som får kvinnor på fall.

Tricken förvandlade honom från tönt till kvinnokarl.

Nu avslöjar han hemligheterna i boken "The Game".

Minns ni Tom Cruise i succéfilmen "Magnolia"? Han spelade Mackey, en lärare i förförelseteknik som skrek slagord som "Respect the cock!" inför en uppeldad manlig publik.

Mackey är baserad på de verkliga personer som kallar sig Pick Up Artists, mästare i att få kvinnor på fall. De dyrkas som gudar i en närmast sektliknande värld.

Kvinnosynen är minst sagt cynisk - enligt en av skolorna ska man läsa böcker om hundträning för att sedan applicera reglerna på kvinnor.

Knepen fungerar

Rockjournalisten Neil Strauss hade aldrig haft särskilt stor framgång hos kvinnor när han fick i uppdrag att infiltrera den här världen.

När han så hamnar i Pick Up Artistsvärlden dröjer det inte länge förrän han själv blir medlem i "sekten". För knepen han lär sig fungerar faktiskt.

Han gör verklighet av varenda finnig tonårspojkes våta drömmar: han har tio flickvänner samtidigt och förför porrstjärnor.

Finner sann kärlek

Snart är han så framgångsrik att han är en av rörelsens förgrundsfigurer och håller seminarier över hela USA och Europa. Tillsammans med sina "kollegor" flyttar han in i en lyxkåk i Los Angeles. Dit vallfärdar unga män som vill ha vägledning.

Men bubblan brister till slut. Tomheten växer. Neil Strauss tappar respekten för både kvinnor och sig själv. Männen runt omkring honom låter karriärer och övrigt socialt liv förfalla: allt kretsar runt spelet om kvinnorna.

Gemensamt för männen tycks vara en olycklig barndom, sociala handikapp och mindervärdeskomplex.

Neil Strauss finner till slut kärleken i Lisa, som är helt oemottaglig för hans välslipade tekniker. Efter en lång process lämnar han Pick Up Artistsvärlden bakom sig. Slutorden i "The Game" säger allt om varför: "Verkligheten väntade."

Mats Strandberg