”Fråga om hennes sexfantasier”

Läs senaste chattet med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Ja då är jag på plats....

säger: Hej Linn, jag behöver hjälp. Kan man förlåta en man som har varit otrogen under ett år med 3 olika tjejer? Vi har varit tillsammans i 2 år. Han säger att han ångrar sig och att han bara vill vara med mig. Jag vet att jag borde lämna honom och aldrig se mig om, men samtidigt så vet jag att vårt förhållande är så rätt och att jag aldrig kommer att hitta en man som passar mig så bra som han. Han säger att han ångrar sig och att han nu förstår vad han kommer att missta. Ska jag lyssna på min hjärna som säger "gå därifrån och se dig aldrig om" eller ska jag lyssna på mitt hjärta som säger att

Moderator säger: Vi har lite tekniska problem. Stanna kvar!

Linn Heed säger: Teknik är teknik..... nu fungerar allt igen även om inte hela frågan går att läsa, varken för er eller för mig. Det är svårt att råda kring otrohet, eftersom det ofta för den bedragna parten blir ett känslomässigt svek. Exakt VAD är det som gör att du vet att du aldrig kommer att hitta en man som passar dig så bra som din nuvarande? VAD är det som känns så exakt rätt mellan er? Det som avgör om ni kan gå vidare är dels på vilka grunder er relation vilar? Vad har ni för tidigare historia? Hur ser kommunikation och öppenhet ut? Det handlar om svåra bearbetningsfaser av ilska, sorg, ledsenhet, svikenhet, besvikelse och frustration. Det handlar även om att förlåta, försonas och sakta men säkert bygga upp tilliten till varandra igen. Lyssna till ditt hjärta, men gör det inte på bekostnad av att du utplånar dig själv. All lycka till!

Anna säger: Heej! om en kille säger att man är för trång, när man har sex. Kan det inte också vara att han har för liten?

Linn Heed säger: Storleken på slidan är så flexibel och anpassningsbar till "föremålet", så den formar sig efter penisen. En stor penis vidgar slidan och en mindre penis blir än dock omsluten. Upplevelsen av att det känns trångt kan handla om att du spänner dig vid inträngandet. Försök att slappna av så gör även slidmuskelaturen det och inträngandet går lättare.

Sonja_Erikzon säger: Hej Linn, min man säger att han är bisexuell, och vill helst - när vi har sex - att två killar till ska vara med. Det känns nästan som om jag är en sexslav när jag är med tre killar, varav en är min kille. Självklart tycker jag att det är vidrigt, vad ska jag göra?

Linn Heed säger: Du skall självklart säga NEJ och tydligt klargöra vart dina sexuella preferenser och GRÄNSER går. Kräv respekt för den person du är och kan inte din man acceptera att du inte är intresserad av gruppsex med tre män så tycker jag att du allvarligt bör fundera över varför ni är tillsammans. Kan låta hårt, men det finns inga genvägar. Det är aldrig okej att tjata sig till sex över en persons gränser och integritet.

emma säger: Hejsan Linn. Jag har ett stort problem. Det är så att jag skäms mycket över min kropp, men min kille tycker att den är väldigt fin och har problem med att förstå varför jag har problem med att visa upp den. Detta har påverkat vårat sexliv. Vad ska jag göra för att få bättre självförtroende i detta? Eller går det bort med tiden? Ska jag försöka förklara för honom? Tack på förhand.

Linn Heed säger: Du litar kanske inte riktigt på vad din kille tycker, tänker och säger. Det här ligger mycket hos dig och det är du som behöver arbeta med din självbild och självkänsla. Det är svårt och ibland kan man behöva prata med någon utomstående för att få rätsida på sina komplex som kopplas mycket till skamkänslor. Kanske kan du reda i detta själv och en bra början är att försöka bit för bit att "lära dig tycka om" dig själv och din kropp. Lyssna till din pojkvän och lita till det han faktiskt säger. Förklara för honom att du har det kämpigt med dina kroppskomplex, och att du inte begär att han ska ha full förståelse, men ACCEPTANS för att du kämpar med dessa. Tänk i positiva banor och jämför dig helst inte med alla retuscherade fotomodeller i tv och tidningar.

JJJ säger: Hej. Det pratas väldigt mycket om olika hur tjejer ska göra för att få den "perftekta" orgasmen. Men för oss killar. Ge oss några mer tips än det gamla vanliga så är jag mycket tacksam!

Linn Heed säger: Orgasm och utlösning går ofta hand i hand för Er killar. De upplevs ofta som ett och samma. Du kan träna dig på att bara få orgasmer och inte utlösning / sädesuttömning. Det innebär att du kan få flera multipla mentala orgasmer utan att förlora ditt stånd. Det handlar om mental träning i kroppskontroll och att inte tillåta sädesuttömningen. Inom taoismen har detta praktiserats i stor utsträckning. Sök litteratur i ämnet och fördjupa dig sedan praktiskt i sängkammaren. Vissa killar kan känna oerhörd stimulans av att ha exempelvis ett finger i analen under samlaget eftersom det finns punkter som stimuleras och gör orgasmen extra skön. OM det är så i ditt fall går ju naturligtvis inte att säga, utan du får helt enkelt experimentera dig fram.

säger: Måste man vilja ha sex? Har ingen sexlust och lider egentligen inte av det heller.

Linn Heed säger: SJÄLVKLART INTE! Så länge du är nöjd och tillfreds så finns det ingen anledning att känna sexstress eller krav på att vara supersexuell. Under vissa tidsperioder av livscykeln har vi mindre/ingen lust. Det är helt normalt och behöver inte innebära att man aldrig kommer att känna sexlust senare i livet. Ta det coolt.

säger: HEJ: en kompis till mig har nyss opererat sig för att han inte kunde få fram sitt ollon nu funderar jag på om jag har samma problem. Hur vet man det??

Linn Heed säger: Har du för trång förhud? Hur är det när du skall tvätta penisen? Kan du dra tillbaka förhuden så att ollonet friläggs? Gör det ont när du onanerar? Vid för trång förhud så kan man både tänja förhuden genom att under ett par veckors tid smörja in ollon och penis med barnolja och försiktigt dra tillbaka förhuden. Hjälper inte detta så kan man med ett enkelt kirurgiskt ingrepp vidga förhuden. Det är viktigt för hygienen! Kontakta din ungdomsmottagning om du är orolig. Där kan de lätt se om du behöver något kirurgiskt ingrepp.

Philip säger: Hej! Kan man få kladmydia genom oralsex?

Linn Heed säger: Det finns egentligen inga helt klara belägg för att klamydia smittas genom oralsex. Man brukar säga att det smittas via vaginala och anala samlag. MEN, det är en bakterie som kan överföras från slemhinna till slemhinna, så jag tycker inte att det räknas som säker sex att inte använda kondom vid oralsex. Man kan även bli smittad med klamydia i ögonen. Sekret från exempelvis slidan kan smittas vidare genom petting och kontakt med slemhinna. Dessutom syns det ju aldrig på någon om man är smittad med klamydia eller inte. Ta inga onödiga risker utan skydda dig med kondom!

thomas säger: hej! Jag har problem med att få utlösning när jag har sex med min flickvän. Hon får ofta runka av mig för att jag ska komma..är det fel på mig?

Linn Heed säger: Det är inget fel på dig. Fördröjd utlösning kan bero på flera olika saker. Hur är det när du onanerar? Svårt eller lätt att komma? Ofta kan det handla om prestationskrav och att samlagssituationen känns kravfylld och stressande. Då blir det ofta svårt att uppnå orgasm/utlösning för både man och kvinna. Det kan också bli en "hang up" då du är van att bli tillfredsställd med handen av din flickvän, och på så vis komma. Mitt bästa råd här och nu är att slappna av och bara njuta av det som känns skönt. Pröva gärna lite olika samlagsställningar. En ställning kanske är mer sexuellt upphetsande än någon annan och gör att det både känns skönare och blir lättare att komma. Ta det lugnt, det är ingenting att oroa sig för.

Ann säger: Hur ska man komma över tröskeln när man inte haft spontant sex på länge med sin sambo?

Linn Heed säger: Faktiskt just bestämma sig för att nu skall vi ha mer spontansex och överraska varandra i vardagen. Hur paradoxalt det än låter så måste man kanske medvetet bestämma sig för att förändra den dagliga lunken. Tiden flyger iväg och det är ofta svårt att bara få en stund över och ta tillfället i akt till en skön stund med sex. Kanske kan små detaljer som en ny parfym... du luktar annorlunda ikväll..... tända ljus.... oj vad mysigt du har gjort här.... en flaska vin till maten..... oj vilken överraskning och så vidare göra att vi ställer in våra sinnen på sex, närhet, lust och njutning. Pröva!

hannes säger: Jag har som saltkorn innanför skinnet på förhuden. Är detta farligt? Hur blir man av med det? Är väldigt rädd.

Linn Heed säger: Det som du benämner som saltkorn kan vara penila papler, alltså små körtlar som är helt ofarliga. Jag råder dig att ta kontakt med din ungdomsmottagning och kolla upp vad det exakt är. Det låter helt ofarligt och istället för att fortsätta gå omkring och vara rädd så ta tag i detta så att du kan lägga din energi på annat än att oroa dig.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan:

Axel säger: Hej Linn, jag har sedan flera år varit mycket fascinerad av smisk på baken. De tjejer jag har varit med under denna period har milt uttryckt fått känna av det. Det har jag väl aldrig upplevt som ett problem, även om det via skvallervägen läckt ut saker om min passion för kvinnorumpor och smisk. Nu har jag inlett ett nyblivet förhållande som fungerar väldigt bra, hon känner inte till mitt sexuella förflutna. Jag vill givetvis göra det här med henne också, men är liksom rädd för att förstöra vårt samliv och förhållande. I kombination med att själva fantasin smisk känns rätt udda och destruktiv.

Linn Heed säger: Hej Axel! Du har rätt i början av ett förhållande, innan man riktigt känner varandra och har tagit pulsen på varandra, så kan det kännas svårt, krystat och lite läskigt att spontant och ogenerat slänga fram sina sexuella preferenser. MEN så småningom när du känner dig mer trygg i förhållandet och du vet att tilliten finns mellan dig och din tjej, så tycker jag att du skall våga fråga henne både om hennes sexfantasier och berätta om dina. Var lite ödmjuk och inkännande. Du kan ganska lätt få korn på om hon tycker att det verkar spännande, vill prova på, har provat på men har dåliga erfarenheter och så vidare. Din passion för smisk kräver ju trygghet och tillit i en relation. Det tar lite tid att bygga upp, så ge dig lite till tåls, så tror jag att du kan hitta sätt att ta reda på om det är något som du och din tjej kan prova på tillsammans. Det sexuellt förflutna, hör just till historien. Försök att inte ta med dig det in i sängkammaren och jämför vad som var möjligt då och nu. Lycka till!

Moderator säger: Tack till Linn Heed, och tack alla som har chattat. Vi ber om ursäkt för teknikstrulet i början!

Linn Heed säger: TACK ALLA TÅLMODIGA CHATTVÄNNER! Idag hann jag bli riktigt stressad då mitt chattfönster inte dök upp på skärmen...... Därför detta tekniska avbrott...... Men vi hann ju med några frågor ändå och vi hörs förhoppningsvis till chatten nästa vecka. Tills dess, älska mycket i höstmörkret, tänd levande ljus, skicka ett kärleksfullt sms och hångla och älska mycket!!!!