”Jag har aldrig sett min flickvän naken”

Läs chatten med Eva Rusz

RELATIONER

   Eva Rusz säger: Nu finns jag på plats!

säger: Hej Eva. Jag är en tjej som lever i ett förhållande sedan snart 20 år tillbaka. Sedan några månader tillbaka träffar jag en annan man som även han har familj. Hade aldrig trott att jag skulle kunna göra så här och har alltid fördömt otrohet. Men ? jag kan inte styra mina känslor till denna underbara man. Ingen av oss har för avsikt att lämna våra familjer, det är vi båda överens om. Varför gör man så här???

   Eva Rusz säger: Det troliga är att ni båda har behov som inte helt blir mötta i era resektive relationer.

Sen kan det för många bli slentrian och istället för att försöka få det bättre så väljer man , omedvetet att fokusera sina sexuella känslor år annat håll.Äktenskpet är ju inte "medfött" i våra gener utan en från början praktisk lösning men som sen fått religiös mening, Den står för värderingar som vi människor anses må bäst av att följa, så som att man skall aldrig "känna2 eller "leva" ut andra känslor än dem man känner för man är gift med. Olika människor bejakar sig alltså olika, och det är inget konstigt. Men för era respektive om ni avslöjas så kommer det nog att bli svårt.

säger: Hej Eva! Ska jag fortsätta leva med min man (sedan 26 år) då jag har insett att det bara handlar om en ekonomisk förening?

   Eva Rusz säger: nej om du inom dig önksar dig mer av livet och en relation så bör du följa dina egna behov mer.

Villrådig undrar säger: om det kan löna sig att vänta in en nyskild man som jag startat upp med, men som i nästa steg inte pallar pga att han "måste hitta sig själv" ?

   Eva Rusz säger: Jättesvårt att råda.Eftersom det kan sluta percis hur som helst! I en kris så kan man "vela" ett antal gånger innan men vet vad man vill,och även om känslorna er emellan finns där så kommer givetvis mannens andra känslor (skuld mm) och funderingar kring freamtiden att vävas in. det finns många som löser det hela, genom att antingen stanna kvar i äktenskapet eller skilja sig. Försök lära känna denne man lite mer, hur han resonerar och har resonerat kring sitt äktenskap förut. Då du lyssnat på honom får du ta ställning till vad det ger dig för intryck och sen ta dina beslut efter det.

Krille säger: Hur länge tror du att man kan leva i ett särboförhållande, om den ene partnern inte vill det, utan vill bli sambo?

   Eva Rusz säger: En svår fråga. jag tycker inte det skall handla om uthållighet utan om hur ni tillsammans kan förbättra er kommunikation. Lyssna bättre, ta in den andres behov osv. den som inte vill flytta ihop har sina skäl och behov liksom den som vill,Det borde kunna gå att få en bättre förståelse för varandra liksom en möjlighet att reda upp och ut de tankemässiga eller andra hinder som hindrar just nu! Lägg ner mer tid på att kommunicera och lyssna.

sandra B säger: Hej Eva. är det konstigt om man har en bättre relation, och närhet till ett av två barn? jag känner mig jätte skyldig!!

   Eva Rusz säger: Nej så kan det vara ibland, det är inget sjukt så vida du inte (vilket jag inte tror) inte känner ngt alls? Iblnad kan ett barn väcka olika omedvetna känslor, bra/dåliga som omedvetet påminner föräldern om de egna egenskaperna eller förälderns, föräldrars egenskaper eller utseende. Om du drar ner på din föreställning att du skulle vara onormal och slappnar av så tror jag du med tiden kan släppa det hela och då kan andra känslor uppstå.

lisen säger: Hej Eva! Jag är en gift kvinna som har blivit vansinnigt kär i en kollega. Vi har hånglat en gång, men han har sen deklarerat att han inte är intresserad av någon fortsättning. Men oavsett det så är ju jag kär! Jag tål knappt min man just nu ? bara för att han inte är min kollega... Vad ska jag ta mig till? Måste jag skilja mig? Jag känner mig så hemsk.

   Eva Rusz säger: Jag tycker du skall "rida ut stormen" dvs vänta och se. Du har just nu blivit förälskad men mannen ifråga vill inte mer. Dina känslor för din kollega blockerar din varseblivning av din man, just nu. Det är stress-tecken. ta det bara lugnt så skall du se att dina känslor antagligen kommer att minska för kollegan och då kan du börja känna ngt för din man igen. Såvida du inte före denna förälskelse hade allvarliga tankar på att skilja dig? Om du skulle vara klar med ditt äktenskap så får du med tiden överväga vad du sklla göra då.

sofie säger: Jag har fortfarande känslor för mitt ex men han vill inget utan har ny tjej. Hur kommer jag över honom och hur får jag mardrömmarna om honom att sluta

   Eva Rusz säger: Mardrömmarna, låter som obehagliga minnen? Och ibland kan starka emotonella minnen binda känslor så man tror det är kärlek fast det inte är det. Mitt råd är att du skrivre ner alla tankar och minnen du får på natten, alltså kliver upp ur sängen och tar fram ett papper. Byt rum, drick ngt varmt. Då du skrivit klart försöker du somna igen och nästa dag kan du läsa och ifrågasätta de minnen du skrev ner. Vad säger de tex dig om er tidigare relation? är det värt att sörja en person som kanske gjort dig illa? Eller- är du rädd att bara för att du blev lämnad så kommer du inte möta kärleken igen? Då är i såna fall dina drömmar katastroftankar om din kommande framtid, de skall du också skriva ner och öva dig att finna konkreta, motbevis. emot. Det kommer att ordna sig och du kommer att släppa dessa tankar snart!

Hej Eva! Jag är en ung änka som blivit ensam med 2 barn för 6 år sen. Idag är jag 38 år, rätt snygg och fräsch och intellektuell. Jag har dejtat några väldigt fina män, intellektuella som jag, men det verkar som att det inte finns någon man som passar mig i denna Guds jord! Det är alltid något fel på de, och jag börja inse att jag kanske kommer att vara ensam resten av mitt liv. Jag är inte ute och raggar på krogen, när jag går ut har jag vänners sällskap och så. Nätdejting verkar vara en samling av alla som ingen vill ha, enligt min erfarenhet. Vad tycker du jag ska göra? säger:

   Eva Rusz säger: Nätdejting och kontaktannonser kan hjälpa många finna en bra partner. Men man bör vara beredd på att det kan ta tid, man får se det som en "rekryteringsprocess" där man möter en person flera gånger innan man säkert vet om det är ngn man passar ihop med- kravet många har och som blir fel, är att tro, att man måste känna "klick" direkt. Därför är rådet att gå på andra tecken till att börja med. Känner du dig glad, är det en omtänksam person du mött? Få kan känslor av kärlek komma med tiden. Om du ägnar dig åt att hitta fel så gär du det. "det som söker han finner" brukar det heta. Försök ge männen lite fler chanser och om- du ec jämför med din avlidne mans egenskaper så kommer givetvis ingen man att kunna matcha dina krav eller behov.Stå ut, fortsätt att försöka!

Molle säger: Min man har verkar ha drabbats av 40års kris. Han gnäller över gråa hår, vår ålderskillnad (jag 31 han 40)mm. Detta förpestar hela familjen. Älskar honom över allt. Hur ska jag bete mig?

   Eva Rusz säger: tala om för honom extra mycket vad du älskar hos honom. Om du kritiserar honom blir han ännu känsligare.Det går över med tiden. (kan ju vara tjatigt att höra då han "klagar" men det är hans sätt att hantera den ev ångest han har för att bli äldre)

aftonstjärnan säger: Hej Eva... Jag har ett litet problem då min gamla flamma återigen dykt upp och svagt väckt mina känslor till liv.. Det känns som om det skulle kunna bli något mer men jag vet ännu inte. Det som förstör är att jag just nu har en annan på gång och att det precis är i början... Bör jag dejta den nya eller den gamla?

   Eva Rusz säger: Svårt att råda. men om du redan har inlett en ny relation så kanske du skall fortsätta med att lära känna denna ett tag till? Den gamla flamman kan kanske vänta? det är ju inget som säger att du är skyldig henne att omgående kasta om dina relationsplaner? Och om du sen ev upptäcker att din nya relation inte blev ngt så kanske din gamla flamma finns kvar?

Artonåringen säger: hejsan.

det är så att jag och min flickvänn har varit tillsmans snart i ett år, men jag har aldirg sett henne naken, jämnt när hon ska byta om så gör hon de på badrumet och när vi har sex ska hon alltid ha på sig tröjan som hon har på sig. jag undrar om de finns något sett så att kan ta av sig kläderna, för jag tycker att de är jobbigt, typ som att de är som hon skämms för mig. jag har försökt prata om det men då säger hon ba erh vi pratar om något annat i ställe

   Eva Rusz säger: Ja din tjej tänker nog att hon inte är tillräckligt fin och därför vågar hon inte visa hela kroppen. Du behöver kanske ge henne mkt komplimanger, alltså göra henne ännu mera trygg. tala om hur mycket du älskar henne, avd hon betyder för dig. Alltså inte fokusera så mkt på att hon gör så utan börja i annan ände?

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

säger: Jag har till och från varit tillsammans med en gift man i 10 år. Tycker du jag gör fel om jag anonymt "skvallrar" för hans fru?

   Eva Rusz säger: Frågan är av vilken anledning du behövre skvallra? jag tror du är arg eller känner dig besviken på att du hållt fast med en gift man så länge? Har han lovat att lämna men inte gjort det så är du arg och riktar i såna fall ilskan åt fel person. det är mannen du skall tala om vad du tycker och känner! Inte hans fru!

Moderator säger: Stort tack till Eva! Det var jättemånga som ville chatta i dag och alla fick tyvärr inte svar på sina frågor. Försök igen nästa vecka!

   Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta!

Vi hörs nästa vecka igen!

Kram

Eva

Eva förtydligar: