Running dinner nya sättet att dejta

Tre middagar på en kväll ger goda chanser att träffa rätt

Foto: Erika Stenlund
Hon ska testa runningdinner Cecilia Ancker, 37, ska snart prova det nya konceptet runningdinner på Berns. Men hon är inte på jakt efter en partner utan vill träffa nya vänner. ”Det här är ett ypperligt tillfälle för mig att bredda mitt sociala liv”, säger hon.
RELATIONER

Glöm speeddejting.

Glöm internet.

Träffa en partner under tre middagar – på en enda kväll.

En trerätters middag, på tre olika platser, ska ge sökande singlar en partner.

Metoden kallas runningdinner.

– Vi parar ihop gästerna med en partner. Dessa två följs åt hela tiden, men i olika sällskap, och i olika hem, säger Josephine Charpentier, en av arrangörerna.

Paren börjar med att äta förrätt tillsammans med tre andra par. Varmrätten äter man i ett annat hem med tre nya par. Och middagen avslutas med efterrätt i ett helt nytt sällskap.

Avslutas med fest

– På det här sättet hinner man träffa 19 nya personer under middagen. Och har man inte träffat någon där kan man hoppas på festen som hela kvällen avslutas med.

Metoden kommer från USA och Tyskland där den har gjort succé.

– Det blir mer avspänt och lättsamt, och man behöver inte träffa sin dejt alldeles ensam. Och vill man inte ta hem folk till sig får man vara hos någon av de andra.

Och middagarna slutar ofta med kärlek.

– Jag har hört att i Tyskland har man haft ett giftermål i halvåret, jag tror att det här är ett av de bättre sätten att träffas på, säger Josephine Charpentier.

Vill få nya vänner

Cecilia Ancker, 37, ska snart testa runningdinner på Berns för första gången.

Men inte för att träffa en partner, utan för att få nya vänner.

– Jag har bott utomlands i sju år. Det är ett ypperligt tillfälle för mig att träffa nya bekantskaper och bredda mitt sociala liv, säger hon.

Cecilia ser fram emot att mingla runt, ta en drink och njuta av kvällen med nya människor.

En trend hon tydligt sett hos utländska kompisar.

– I England och USA är ju sånt här så otroligt vanligt, man är mycket mer öppen för att träffa folk man inte känt tidigare, säger hon.

Anna-Karin Grenninger, Sara Haldert