Läsarna berättar

"Brösten är det bästa hon gjort"

RELATIONER
Foto: CARL-FREDRIK JENSEN/PER BJÖRON

Carl-Fredrik, 28, om ingreppet: "Brösten är det bästa hon gjort"

Agnes, 24, tyckte att bysten var för liten.

Hon förstorade den för ett och ett halvt år sedan.

— Det är det bästa hon har gjort för sin egen skull, säger pojkvännen Carl-Fredrik, 28.

Agnes hade länge stört sig på sin A-kupa. Hon kände sig oattraktiv och osexig, var blyg och tillbakadragen. Till slut bestämde hon sig för att göra ett silikon-implantat, en operation som kostade nära 50 000 kronor. En tid senare blev hon tillsammans med sin nuvarande pojkvän, Carl-Fredrik.

– Jag blev överraskad när hon sa att hon låtit operera brösten. Jag upptäckte det inte till en början. De såg väldigt naturliga ut och kändes äkta, säger han.

Väcker nyfikenhet

Carl-Fredriks första reaktion var nyfikenhet. I dag tycker han inte bara att Agnes nya bröst är snygga – han tror också att operationen har varit till hjälp i deras förhållande.

– Jag vet att tack vare den så är Agnes nöjd med sin kropp och har starkare självkänsla. Hon är automatiskt mycket mer sugen på närhet och sex.

Stärkt självkänslan

Han anser att många män och kvinnor dömer ut skönhetsoperationer för fort.

– Jag har träffat flera kvinnor som har gjort bröstoperationer, bland annat i mitt jobb som fotograf. Jag ser hur deras stolthet ökar efteråt, säger Carl-Fredrik.

Agnes är tacksam över att Carl-Fredrik aldrig har fördömt operationen. Hon förklarar beslutet att ta till kirurgi med att hon alltid velat ha större byst, men saknat möjlighet att göra det tidigare.

– Jag funderade aldrig över att gå till en psykolog, så dåligt mådde jag inte.

Både hon och Carl-Fredrik tycker att implantaten blev bra, även om Agnes kan tänka sig ännu större inlägg.

– Visst finns det risker, men det är upp till var och en att bestämma, tycker jag. Mitt självförtroende är mycket bättre i dag än det var före operationen. Jag har blivit mer framåt och mer social. Annars är det lätt att bli bitter, säger hon.

Peter: När brösten sprack skildes vi

Min före detta fru kom hem en dag med en ny byst. Då hon visste att jag inte alls var förtjust i silikonbröst, ljög hon för mig innan och sa att hon skulle operera sin armhåla, som för övrigt hade blivit felopererad tidigare.

När jag hämtade henne hos plastikkirurgen märktes det ju omedelbart vad hon gjort och jag orkade inte ens bli arg.

Känslan av att hon var tvungen att göra det, och att inte dela detta med sin make innan hon gjorde det, var obeskrivligt hemsk.

Jag hade inte sagt att hon inte fick, men sveket av att göra det bakom min rygg, och sen hoppas på att jag inte skulle bry mig, tog kål på mycket av kärleken. Dels var hon arbetslös när hon gjorde ingreppet och jag fick betala, dels var hennes bröst precis lagom stora och fina för en mor i 35-årsåldern.

Jag trodde att jag kände henne väl, men förstod efteråt att hon gjorde det för att kunna visa upp sig när hon dansade – hon älskade att dansa salsa – och för att hålla de yngre, kvinnliga förmågorna stången vad gällde pojkarna och männen hon ville ha intresse ifrån. Till saken hör också att ena bröstet sprack och en klarröd vätska rann ur det under några veckors tid.

Kvinnor är vackrast och sexigast i naturlig förpackning.”

Peter

Johan: Silikon är avtändande

Det är så otroligt onödigt att kvinnor gör detta ingrepp. Personligen så blir jag oerhört avtänd av det. Det sänder ut signaler om att den här kvinnan är ytlig och inte nöjd med sig själv.

En självsäker kvinna som accepterar sig själv som hon är och njuter av det, är det sexigaste som finns.

Duger inte brösten, utan de måste bytas ut, så duger inte resten heller. Och hur stora är oddsen att en sådan kvinna verkligen kan ge sig hän och njuta utan hämningar?

Självklart så kan det finnas fall där bysten totalt kollapsat och blivit två torra hängande taxöron.

Om man då fortfarande är ung och lider av detta så är det givetvis helt OK att göra något. Men att unga tjejer med fina små bröst opererar sig är tragiskt. Hoppas verkligen att denna trend ebbar ut.”

Johan

Michael: Vi har aldrig ångrat oss — dom blev jättesnygga

Jag var gift med en kvinna i 14 år. Hon fick två barn, och när hon fått vår andra dotter gick hon ner i vikt ganska ordentligt. Då, vid drygt 30 års ålder, kände hon sig inte nöjd med dem.

Vi diskuterade frågan och jag ville stötta henne i ett beslut, vad det än ledde till.

Hon beslutade att göra en operation, silikonimplantat samt en plastiklyftning, för att fylla ut det som saknades och skapa en snyggare form. När det väl var gjort och den första tiden gått fick jag se dem i ny skepnad. De blev jättesnygga, både sexiga och välformade! Då var det svårt att inte säga att det blev bättre. Vi båda uppskattade hennes ”nya” bröst och hon har inte, vad jag vet, ångrat det hon gjort. Inte jag heller!

Jag personligen älskar stora välformade bröst – en totalt subjektiv uppfattning som jag står för till hundra procent. Detta är inte acceptabelt i den politiskt korrekta värld vi nu lever i ... Varför är det så?”

Michael

David: Det var en present på min 30-årsdag

Jag vill bara säga att silikonbrösten är det bästa som har hänt oss för nu njuter vi extra mycket av sexlivet. Synd bara att en del folk har fel syn på silikon.Visst finns det risker, men det är upp till personen själv om man vill ta dem.

Jag blev överraskad av sambon på min 30-årsdag med silikonbrösten. Men sen märkte jag att det fattades 25 000 kronor på mitt konto, men det var okej. Tjänar rätt hyfsat ändå ...”

David