Nio steg till bättre sex

Traceys och Michaels säkra tips

RELATIONER

1 Gör en sexinventering

Skriv ner alla fantasier, poser och idéer du kan tänka dig. Rangordna dem som ”kalla”, ”ljumma”, ”varma” eller ”heta”, efter vilka känslor de skapar. Jämför med din partner.

2 Var aktiv!

Rör dig i sängen, ändra position, pröva olika ställningar med underliv och rumpa. Byt efter en kort stund. Fungerar ofta bra för kvinnor med låg självkänsla.

3 Våga experimentera

Testa rollspel eller lev ut en fantasi. Sex blir aldrig trist om du vågar experimentera.

Börja med något harmlöst, som exempelvis att ha en bindel för ögonen.

Det ger dig en säker men spännande upplevelse. Vad gör han eller hon med händerna? Vart är den där tungan på väg?

4 Testa ett känslomässigt förspel

Sitt nakna med benen runt varandras höfter. Ha ögonkontakt och andas samtidigt. Lägg höger hand på din partners hjärta, samtidigt som han gör likadant. Låt den vara där några minuter. Övningen ökar känslan av gemenskap mellan er båda.

5 Använd kylen

Den är bättre än en sexbutik. Varför inte smyga in ett glas vin mot din partners läppar när ni vill kyssas? Det är mycket erotiskt. Experimentera med smaker, former och temperaturer.

6 Lek med munnen

”Den slarviga diamanten” är en sexteknik som får honom att bli galen av åtrå. Mannen ligger på rygg på sängen, så du har tillgång till hela hans kropp.

Föreställ dig en linje från hans penis till höger bröstvårta, och därifrån till munnen, till vänster bröstvårta och sedan tillbaka till hans penis.

Låt tungan leka längs linjerna men byt väg, så han inte vet var du är på väg. Han älskar det!

7 Hotta upp dig!

Om du vill höja temperaturen under akten ska du se till att du är ordentligt varm före. Ta ett bad, träna eller gosa under täcket.

8 Gå bakåt

För många är anus en förbjuden zon, men det är en punkt med många nervändar. Bara att föra upp ett finger kan ge en enorm känsla, särskilt hos honom. Använd massor av glidmedel när ni utforskar de bakre regionerna.

9 Använd händerna

Se till att alltid vara i en position där dina händer är fria att understödja munnen. Du kan, till exempel, stoppa ditt vänstra pekfinger i din partners mun samtidigt som som du stryker honom eller henne på insidan av låren med den högra.

Från boken ”The sex inspectors: the mastercourse”, av Tracey Cox och Michael Alvear, Penguins books limited.

Läs mer

ARTIKELN HANDLAR OM