Slut på dåliga ursäkter? Köp alibi på nätet!

”Vi erbjuder vita lögner för alla tillfällen”

Foto: Brigitte Lacombe/Columbia Tristar
I behov av fejkade alibin? Skådespelaren Jude Law skulle kunna behöva en påhittad ursäkt. I filmen Closer är skådespelarna Clive Owen, Natalie Portman, Jude Law och Julia Roberts otrogna till höger och vänster.
RELATIONER

Har du svårt att hitta på ursäkter när du ska träffa din älskare eller älskarinna?

Räddningen är en nättjänst som ger dig de alibin du behöver.

Nättjänsten fakealibi.co.uk finns i USA, Storbritannien och i ett antal andra europeiska länder. Tjänsten uppges ha 21 000 nöjda kunder.

En god gärning

Tilltalet är förföriskt. Den pressade nutidsmänniskan frestas ibland att inleda tillfälliga förbindelser, men 24-timmarssamhället gör det svårt att hemlighålla en affär. Skulle den tillfälliga förbindelsen avslöjas skulle det betyda trubbel för alla inblandade. När allt bara handlade om något så banalt som sex. Et cetera.

Då kan fakealibi hjälpa till – och samtidigt tjäna pengar på de otrogna.

Tar emot samtal

Tjänsten ”erbjuder vita lögner för alla tillfällen”. För ett par tusen kronor kan fakealibi:s anställda skicka ut inbjudningar till påhittade evenemang, ta emot samtal och lämna fejkade meddelanden till den som ringer.

De anställda uppges vara vanliga människor som arbetar extra som professionella lögnare. Enligt fakealibi.co.uk kan de tjäna allt från en tusenlapp för enkla uppgifter till 15 000 pund för mer avancerade uppdrag.

Karin Lindblom

ARTIKELN HANDLAR OM