”Min kille luktar äckligt efter sex”

Läs senaste chattet med Linn Heed

RELATIONER

Falo säger: Hej Linn! Det är ju många killar som frågar om nån metod att få den större, jag hittade en sida på nätet (penismanualen.com) som säljer nån sorts manual, alltså ett träningsprogram om jag fattade det rätt. Är det nåt som du har hört talas om?

Linn Heed säger: Hej Falo! Faktiskt inte, men jag lovar att gå in och kolla sidan som du nämner.

Kajsa säger: Hej Linn. Jag och min sambo har vart tillsammans och bott ihop i över tre år nu. Sex är som en vardag och numera är jag nästan aldrig sugen på sex. Har du några bra tips om hur man får lusten tillbaks?? Vi älskar verkligen varandra och sexet är väldigt viktigt för oss.

Linn Heed säger: De allra flesta instämmer i påståendet att sex är viktigt i en relation. Det är något som man inte delar med sina vänner, utan som är exklusivt tillhörande förhållandet. Däremot går sexet upp och ner och under vissa perioder kan både sexlust, initiativ, energi och ork avta. Gör det inte så stort och märkvärdigt, utan bestäm dig helt enkelt för att ikväll skall jag ta ett initiativ och överraska min sambo med exempelvis en lite lyxigare middag följt av skumbad och massage. Ställ in din kropp och dina sinnen på sex. Lite nya underkläder kanske kan få dig i rätt humör och inte minst överraska din partner. Glöm inte bort att ta på varandra i vardagen. En smekning över ryggslutet vid diskbänken, en kyss i nacken framför tv:n osv. Sådana små beröringar har faktiskt stor betydelse, både för dig själv och att väcka sinnena och lusten hos din partner. Köp gärna erotisk litteratur och lägg fram vid nattduksbordet. Hitta inspiration både utifrån och inifrån. Det här fixar ni!

bonkers säger: Hej där, jag undrar varför killen luktar så äckligt under sexet? Är det normalt? (för min kille luktar SÅ äckligt!)

Linn Heed säger: Vi har alla olika kroppsdofter och dessa kan både förändras och förstärkas av lite olika anledningar. Dålig hygien är absolut inte acceptabelt, så kan du härröra doften till det, så säg till honom. Viktigt att dra tillbaka förhuden när man tvättar penis, eftersom den så kallade smegman lägger sig under förhuden och samlar på sig en massa bakterier. En kvinnas dofter i underlivet kan förändras i och med menscykeln och flytningar och dofter ser olika ut under en månad. Försök ta upp detta problem med din kille. Han kanske inte ens är medveten om att han doftar på ett sätt som får dig att känna avsmak.

lasse säger: Vad är skillnaden mellan sex och samlag?

Linn Heed säger: Sex inbegriper både samlag, smekningar av sig själv och sin partner, onani. Det är ett samlingsbegrepp, men som för många används synonymt med just samlag. Samlag innebär penetrering och man skiljer mellan vaginala samlag, anala samlag och orala samlag.

22 säger: Hej Linn. Jag har tappat min sex lust känner inget alls i min underliv , inte av samlag, inte av oralsex, inte med mig själv heller, vad kan det beror på? Jag kan tilläga att jag har en son på 5 månader och han sjuk ofta, min man hjälper inget, allting fixar jag själv. Ge mig råd, snälla.

Tack

Linn Heed säger: Du har helt andra saker att tänka på, ta ansvar för och ordna med, än att känna sexlust, ork och ta initiativ till ett aktivt sexliv. Att du inte känner någonting i underlivet är kroppens sätt att stänga av den delen just nu, eftersom du har fullt upp med att anpassa dig själv, mentalt och praktiskt till ett helt nytt liv som småbarnsförälder. Att din son är mycket sjuk är naturligtvis en extra belastning och en källa till oro och ännu mer störd nattsömn. Att din man inte är behjälplig är beklagligt, och gör säkerligen att du känner dig ensam med allt ansvar. Att bli småbarnsförälder är en stor livsomställning, både för dig och din man och ni borde tillsammans försöka prata om vad det innebär för var och en och er tillsammans som par. Att sexlivet får stå tillbaka under en period är ingenting konstigt, eftersom ni behöver fokusera på nya roller, men det kan både kännas bättre och finnas en annan förståelse och trygghet i om man kan uttala detta. Viktigt att du inte hamnar i en situation där du känner dig värdelös, dålig och under stark press. Ta ett snack med din man och se om ni inte kan nå fram till varandra.

oi säger: Min *kuk* är 21 cm i stånd, är det för stort? eller vanligt?

Linn Heed säger: Det är helt klart över genomsnittet om man utgår från dom stora västerländska undersökningar som har gjorts. Viktigt med långt förspel där din partner hinner bli riktigt sexuellt tänd. Är det svårt med penetrering så kan ni använda glidmedel för att undvika friktion och irriterade slemhinnor.

mini säger: Hej Linn! Jag har varit tillsammans med min pojkvän i fem år. Jag blev ledsen nyligen för att han har hundratals erotiska bilder på kvinnor med stora bröst (som jag själv inte har) på hans dator, nyligen var han utan mig på en stripklubb o han berättade att han blev attraherad av tjejen som dansade för honom. Vi bor inte tillsammans, jag har börjat bli alltmer misstänksam och känner mig oattraktiv och oduglig. Har försökt att prata med honom, men han säger att jag tänker för mycket och att det är inget seriöst eller allvarlig det han gör. Men jag är fortfarande ledsen... Snälla ge mig råd! Tack!

Linn Heed säger: För det första så måste du ta ett allvarligt snack med din pojkvän. Förklara hur sårad, ledsen och oattraktiv du känner dig, på grund av att han blir så attraherad av andra kvinnor och bilder på "sexobjekt". Även om han inte menar någonting illa med det, så hoppas jag verkligen att han är så pass mogen att han förmår lyssna in dina tankar och känslor och faktiskt ta dig på allvar. Det är inte helt ovanligt att killar och tjejer för den delen, gör en uppdelning mellan dessa bilder och verkligheten. Erotiska bilder kan vara föremål för en onanifantasi, och egentligen inte innebära en konkurrens med dig, även om det får dig att känna dig värdelös! Den känslan är VIKTIG att ta på allvar. Berätta även för din kille att du tar illa vid dig att han går iväg på stripklubb. Varför har han ett behov av det? OM du inte sätter ned foten ordentligt, så kommer du troligtvis att fortsätta känna dig åsidosatt och kränkt.

anonym säger: Hej Linn. Jag är en kille som har problem med kådisar. De gör att jag inte känner något när jag har sex med min flickvän. Jag undrar om spermiedödane glidmedel kan räcka som skydd om man inte får utlösning inne i tjejen?

Linn Heed säger: För det första så skyddar inte spermiedödande medel mot könssjukdomar!!! För det andra så ska spermiedödande medel användas i kombination med annat preventivmedel, t ex pessar eller kondom. Har du en mer fast relation så handlar det kanske mer om att ni går och testar er och därefter hittar ett annat preventivmedel än kondom, om det är ok för din flickvän. Det finns faktiskt hormonfria alternativ. Vid tillfälliga sexuella kontakter är det trots allt kondomen som är överlägsen. Är det värt att bli smittad med Klamydia eller få kondylom??? Tänk efter!

M säger: Jag är en 21-årig tjej som är oskuld, knappt aldrig kysst en kille. Mycket pga av att jag i flera år lidit av depression och skärmat av det sociala livet. Nu mår jag dock bättre men jag är osäker på hur jag ska ta kontakt med killar. Vill någon kille ens ha en så oerfaren tjej?

Linn Heed säger: 21 år... Du, det är faktiskt lugnt. Du är inte den sista oskulden kvar, utan det är flera tjejer och killar i din ålder som ännu inte har samlagsdebuterat, eller ens varit i närheten av smek, kel eller en relation. Det lättaste sättet kanske är att utgå ifrån dina intressen. Har du något speciellt fritidsintresse så kan det vara en ingång för att knyta nya sociala kontakter. Försök håll dina sinnen öppna och "haka på" olika events och aktiviteter när sådana dyker upp. Ofta kan det spontana tillfället vara det som blir brytpunkten. Genom att planera och fokusera för mycket på att träffa någon, så kan det kännas som om Killen med stort K aldrig dyker upp. Ta det coolt och försök vara aktiv i ditt sociala liv. Lycka till!

angelica säger: hej jag fick reda på att en kille som ja varit med han ska testa sig för klamydia för hans flickvän hade positivt. Jag är bara 16 och va ska jag göra? Jag har bara sugit hans kuk o han har bara stoppat in den lite inte hela o sen ut o inte in igen?? Vad ska ja göra, hjälp

Linn Heed säger: Hej Angelica! Det du ska göra är att ringa till din ungdomsmottagning och gå och testa dig själv för klamydia. Det finns ingen anledning till att du skall gå och vänta och oroa dig för hans testresultat, utan det är alltid bra att ha ett eget kvitto på att du är frisk. Det är ett enkelt test som går ut på att du lämnar ett urinprov. Håll dig i två timmar före testningen och inom en vecka får du svar om du har klamydia eller inte. Skulle det visa sig att du är smittad så får du gratis antibiotikabehandling via ungdomsmottagningen. Glöm inte bort att det måste gå en vecka från smittotillfället innan du kan testa dig. På ungdomsmottagningen är dom vana att testa, så du kommer varken att känna dig konstig, onormal eller annorlunda. Boka tid idag.

Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta för idag. Välkommen tillbaka nästa vecka när Linn chattar igen!

Linn Heed säger: TACK Alla ni som har velat chatta idag. Vi syns till chatten nästa vecka!