Vårflörta på nätet

De träffades på chatten

Foto: Jeppe Gustafsson
Elin Jonsson och Henric Carlsson hittade varandra på internet. I maj ska de gifta sig.
RELATIONER

Glöm krogen - i vår raggar vi på nätet. Nätdejtning ökar under april och maj med 15 procent.

- Alla blir mer intresserade av att hitta en ny dejt under våren, säger Marie Hagberg, dejtningscoach.

Alla gör det, ung som gammal. Romanserna blommar på webben och nätdejtning har blivit ett allt vanligare sätt att umgås, flirta eller träffa någon ny. Ungefär en miljon letar sin kärlek på nätet. Speciellt under våren så lockas många att pröva lyckan.

- Vår teori är att när de första solstrålarna tittar fram på vårkanten så sätts hormonerna i rörelse och många tänker "nu måste jag ha en dejt" och det söker de via nätet, säger Fredrik Pallin, presschef på Spray.

Bästa affärsidén

Marie Hagberg som tillsammans med Lisa Bjärre skriver en bok om ämnet tycker det är självklart att det virtuella dejtandet ökar under våren.

- Det är som gjort för oss blyga svenskar. Nätdejtning är enkelt och spännande. Världens bästa affärsidé helt enkelt, säger Marie Hagberg.

Lär känna varandra

Elin Jonsson, 22, och Henric Carlsson, 28, från Motala sökte båda efter kärleken via internet. De började nätdejta via Aftonbladets chatttjänst. Det klickade direkt. I maj ska de gifta sig.

- På nätet får man chansen att först lära känna personen bakom utseendet i stället för att direkt döma individen efter hur han ser ut. Och är man blyg så är det mycket lättare att vara öppen via nätet. Nätdejtning har fungerat utmärkt för oss, säger Elin Jonsson.

Men det finns även risker med att träffas via datorn.

- Många blir lurade och jag vet de som råkat ut för både telefontrakasserier och misshandel. Det gäller att vara försiktig och inte lämna ut telefonnummer i onödan.

Anders Haraldsson