Kvinnor otrogna på nätet

”Tänder på det de får höra”

RELATIONER

Fler kvinnor än män är otrogna på nätet. Det visar en dansk undersökning.

Av 2000 användare av dejtingsajten Love.dk hade 10,5 procent av kvinnorna varit otrogna med någon de träffat på nätet – mot endast 6,5 procent av männen.

Foto: Casper Hedberg

Den danska sexologen Joan Ørting tror dock inte att undersökningen betyder att kvinnor är mer otrogna än män, utan snarare på att nätet tilltalar kvinnor mer.

- Kvinnor är mer auditiva än män, det vill säga de tänder på vad de får höra och det skrivna ordet är också auditivt eftersom kvinnan kan läsa det högt för sig själv. Män däremot mer visuella, de tänder på vad de ser, säger hon till tidningen URBAN.

En annan förklaring till att kvinnor hoppar över skaklarna med nätdejter är att de känner sig säkrare med dem, tror psykologen och samlevnadsrådgivaren Ingrid Ann Watson.

- På nätet kan de stilla och försiktigt prata med en möjlig älskare innan de kastar sig in i en relation, säger hon till tidningen URBAN och tillägger att de flesta kvinnor inte planerar att vara otrogna på nätet.

- Ofta tänker de att de bara ska maila lite med mannen, sedan blir det en kopp kaffe tillsammans och det ena leder till det andra utan att det var den uttalade avsikten från början.

Anna Lindström

ARTIKELN HANDLAR OM