Läsarna berättar: ”Sexlivet är som när vi var nykära”

RELATIONER
Foto: Sara Ringstöm
Att bo på varsitt håll kan vara värt ett försök om förhållandet är dåligt.

”Vi förlorade båda på att bo ihop”

Vi har precis flyttat i sär efter att ha bott ihop i 1,5 år. Jag har tre barn och hon två. Hon är änka och jag har barnen varannan vecka.

Vi köpte en villa och provade att bo ihop men förlorade båda på det tyvärr. Hennes barn trivdes inte i den nya skolan och jag hade inte tid för varken hennes eller mina barn längre, då huset tog all tid.

Som tur var så sålde vi huset utan förlust och bor nu på varsitt håll och träffas när vi har tid. Det funkar faktiskt bra!

Olle

”Sexlivet är som när vi var nykära”

Vi har blivit särbo efter tio år som sambo. Vi har det mycket bättre nu, den grå vardagen är borta vi gör roliga saker tillsammans. Sexlivet är som när vi var nykära. Helt perfekt!

Agneta

”Man hinner längta efter varandra”

Jag och min kille hade en tuff period innan vi beslöt oss för att dela på oss. Jag flyttade från vårt gemensamma hus och in i en lägenhet. Men det dröjde inte länge förrän vi insåg att vi inte kan vara utan varandra. I dag, ca 9 månader senare, är vi åter ett par. Vi umgås nästan lika mycket som tidigare, har samma vänner och träffar varandras familjer. Vi trivs med att inte bo tillsammans, det blir som att varje gång vi träffas blir en dejt för sig. Man hinner längta efter varandra, och man ser till att ta sig tid att träffas. När vi bodde ihop gick vi runt varandra hemma, utan att egentligen umgås. Vi kom och gick som det behagade och pratade vi så var det mest med irritation över något.

Hade vi inte flyttat i sär, hade vi slutat som ovänner. I dag är vi istället kärare än någonsin och ångrar inte alls vad vi gått igenom. Det kostade oss ett hus, som vi fick sälja. Men vi vann å andra sidan en (förhoppningsvis) livslång relation – vilket det absolut var värt!

Sara