Hetare sex med nya kamasutra

Så får ni tillbaka glöden i sängen

RELATIONER

Sugen på allt utom sex? Väck lusten och magin med den indiska kärlekskonsten. I boken ”Den nya kamasutra” får du nycklarna till den tusenåriga läran som förhöjer samlivet.

Foto: Damm förlag
Gudomlighet. Författaren till kamasutra såg sex som den närmsta form av gudomlighet som människan kunde uppnå.

Barn som kräver skjuts. Mycket att göra på jobbet. Vardagsbestyr som hopar sig så fort du kommer innanför dörren. Sexliv, vad är det?

Egentligen är det i dessa stunder som vi behöver det allra mest – ett bra samliv. Med rätt verktyg kan du locka både kropp och själ till rätt stämning.

Modern tolkning

I ”Den nya kamasutra” (Damm förlag) gör författaren Richard Emerson en modern tolkning av den antika indiska kärlekskonsten och visar hur du ökar lusten i allt från uppvaktningen till själva sexakten.

En av hemligheterna är helt enkelt att ta sig tid att öppna alla sinnen: lukt, smak, syn, hörsel och känsel. Kamasutra är läran om hur man finner njutningen i omgivningen, maten, drycken, musiken, samtalet och den intima beröringen.

Filosofins grundare, Vatsyayana Mallanaga, bemästrade dessa tekniker till fullo. Han skrev kärleksmanualen kamasutra, som än i dag används som inspirationskälla för att uppnå fulländning i kärlekslivet. Den ligger också till grund för tantrafilosofin.

Gudomlighet

Vatsyayana såg sex som en konstart, där samlaget var den närmsta formen av gudomlighet som människan kunde uppnå. I sina texter beskrev han de 64 konsterna – färdigheter som gjorde mannen till en bättre älskare. Liksom vi idag förväntas kunna kommunicera med sms till varandra, förutsattes dåtidens män kunna teckna, komponera musik och recitera poesi som en del av förföringskonsten.

Sex steg till bättre sex

Kamasutra – världens äldsta sexguide

Sara Milstead