Igeln

- Du håller dig fast till vilket pris som helst

RELATIONER
Nancy Dell'Olio - Igeln Sven-Göran Eriksson har varit otrogen med både Faria Alam och Ulrika Jonsson. Men fästmön Nancy Dell’Olio har stannat kvar. ”Jag kan förlåta fysisk otrohet”, har hon sagt i en intervju.

Så snart du börjar dejta någon är du snabbt på och vill ha bevis för att ni är ihop. Du drivs av ett starkt behov av bekräftelse och är orolig för att inte räcka till. Du har inget emot att hänga dig fast vid någon som har obehagliga sidor eller avvisar dig. Problemet är att du skrämmer bort tänkbara kärlekar som vill ta det lugnt i början av en relation. Eller att du håller dig kvar i ett förhållande som inte är bra för dig. Också när mindre romanser tar slut blir du helt förkrossad.

Varför är jag så här?

Troligtvis har du vuxit upp med en känslomässigt oförutsägbar relation till dina föräldrar. Kärleken från dina föräldrar kanske kom i småportioner och när du minst anade det. Du blev därför van vid att hålla till godo med smulor och att klänga dig fast när tillfälle gavs. När en vuxen kärleksrelation tar slut blir du som barn på nytt och ungefär lika förtvivlad som en tvååring som tappat bort sina föräldrar i snabbköpet.

Hur ska jag göra för att bryta mönstret?

Du måste lära dig att trycka på bromsen så snart de starka känslorna kommer. När stormarna dyker upp ska du bara ta det lugnt och inte handla. Inte ringa, skicka sms eller ägna dig åt dramatiska utspel som gör allt värre. Till en början tror du att de jobbiga känslorna aldrig kommer att gå över. Efter ett tag lär du dig att de gör det och att du då ser saken på ett lite annorlunda sätt.

Till slut trycker du på bromsen och lugnar ner dig själv automatiskt. På så sätt slipper du en massa jobbiga situationer och blir mer nöjd med tillvaron.