Se mig-knarkaren

- Du behöver bekräftelse hela tiden

RELATIONER
Paris Hilton - Se mig-knarkaren Har ett ständigt behov av att synas (mer eller mindre avklädd) och byter pojkvänner som andra byter trosor. Paris har också medverkat i dokusåpan ”The Simple Life”.

Du har ett behov av att alltid vara i centrum och att bli sedd. Till vardags, på fest och framför allt i en relation. Kanske hör du till dem som sökt till en dokusåpa och gärna vill synas i tv? Din partner måste ge dig ständig bekräftelse, annars mår du dåligt. Du ställer ofta höga krav på din partner och drar dig inte för att ställa till scener om du ramlar ur hans eller hennes fokus för ett ögonblick. Då använder du din förmåga att manipulera för att väcka reaktioner. Du är expert på att förföra och skapa triangeldramer. Dina relationer är ofta flyktiga och fulla av bråk och svartsjuka.

Varför är jag så här?

Du har troligen växt upp med oförutsägbara, känslomässigt svårtillgängliga föräldrar och ett otryggt, osäkert mönster. Du vågade inte riktigt lita på deras kärlek. Som vuxen kan du inte vara utan försäkringar om att du är uppskattad och älskad några längre stunder. Du är också van vid stormiga relationer och uppfattar det som kärlek. Så fort det blir lite lugnare skapar du det kaos runt dig som du känner igen.

Hur ska jag göra för att bryta mönstret?

Du måste under en längre tid öva dig i att lägga band på dig själv. Att hejda dig när du börjar anklaga din partner eller skapa ett drama. Ifrågasätt dig själv, det kan finnas många skäl till att din partner inte hör av sig just nu. Träna dig i att ta det lugnt i början av en relation. Visa andra sidor av dig själv än ”den förföriska”. Lär dig att prata om dina rädslor i stället för att spela ut dem.

ARTIKELN HANDLAR OM