Dörrmattan

- Du blir bara kär i skitstövlar

RELATIONER
Pamela Anderson — Dörrmattan Pamela har ett antal gånger återvänt till exmaken Tommy Lee som till och med suttit i fängelse för att ha misshandlat henne.

Det som för andra är en olycksalig otur har för dig blivit en obehaglig vana. På något konstigt sätt hamnar du alltid i lag med skitstövlar och elaka typer. Du finner dig i kränkande situationer utan att blinka. När de här relationerna börjar återkomma i ditt liv är det dags att hissa varningsflagg. Det här mönstret kan bli riktigt farligt om du låter det hållas.

Varför är jag så här?

Den som hamnar i det här mönstret har ofta haft en otrygg uppväxt med avvisande och kalla föräldrar. Din överlevnadsstrategi var att bita ihop och visa en väluppfostrad fasad. Du lärde dig att inte visa några sura miner och i stället spela glad. Kanske bytte du och dina föräldrar roller, du var den som gav och de tog emot. Du har blivit bra på att härda ut även i sjuka situationer och dålig på att sätta gränser.

Hur ska jag göra för att bryta mönstret?

Du måste gå till botten med dina egna känslor och lära dig allt om dem. Vilka är dina äkta känslor under den väluppfostrade fasaden? Inse att du har rätt att känna som du gör innerst inne. Steg två är att sätta ord på dem och våga uttrycka dem.

ARTIKELN HANDLAR OM