Sexroboten

- Du får inte ihop kärlek och sex

RELATIONER
Robbie Williams - Sexroboten Robbie Williams har gjort en låt om sitt sexmissbruk och har erkänt i en intervju att det är ”något som fattas honom” när det gäller känslor. Han tackar nej till äktenskap med motiveringen: ”Jag kan inte behålla den i byxorna”.

Du delar upp dina relationer i antingen sex- eller kärleksrelationer. Kanske har du uppfattningen att den man har sex med kan man inte älska. Ibland har du svårt att säga nej till ”kravlöst” sex och utgår ifrån vad andra vill. Du har ofta one night stands eller tröstar dig själv med sex om du är nere. Det hjälper tillfälligt att komma nära någon fysiskt (även om inte själen är med), men snart faller du tillbaka i en deppighet som bara blir värre och värre.

Varför är jag så här?

Liksom perfektionisten har du erfarenhet av föräldrar som är avvisande och brydde sig väldigt lite om dina behov. Du vande dig att dölja dina verkliga känslor och att spela glad även om du mådde dåligt.

Eftersom du blivit så känslomässigt kuvad som liten lär du dig som vuxen att dela upp ditt känsloliv för att upprätthålla en sorts balans. Du får svårt att få ihop sex med kärlek. Om kroppen är med är inte hjärtat med – och tvärtom.

Hur ska jag göra för att bryta mönstret?

Börja med att tacka nej till allt som har med sex att göra och upprätta ett tillfälligt celibat. Att ha sex när du i själva verket är ledsen eller har ångest är totalförbjudet. Under tiden ska du träna dig på att använda huvudet och lära känna dig själv och dina behov.

Varva ner med hjälp av avslappningsövningar och meditation.

När du sedan börjar dejta igen ska du bete dig ungefär som en undersökande reporter. Pumpa dem du träffar på information innan du går vidare. Vilka bryr sig om dig och dina behov? Då kommer du att märka att de som inte håller för en närmare granskning sticker. Kvar blir de som är värda att satsa på.