Perfektionisten

- Du kuggar alltid de du möter

RELATIONER
Tom Crouise - Perfektionisten Tom Cruise är en känd perfektionist som har höga krav på sina flickvänner. Att de ska vara smala och tillhöra scientologikyrkan tillhör grundkraven. Ett av de mer spektakulära kraven som Tom ställde på Katie Holmes var att hon måste vara helt tyst när hon födde deras gemensamma dotter Suri – utan smärtlindring.

Du är ständigt på jakt efter drömprinsen eller prinsessan. Du har långa checklistor som du kollar av innan du kan tänka dig att träffa någon. När du blir intresserad av någon ser du ofta en spegelbild, en perfekt version av dig själv. Om du dejtar dröjer det inte länge innan du börjar hitta fel, förstorar upp dem och avslutar förhållandet innan det ens hunnit börja.

Varför är jag så här?

Att du har höga krav på din partner är ingen slump. Perfektionisten har ofta växt upp med föräldrar som både varit avvisande och ställt höga krav. Du har lärt dig att bara den perfekta duger – det vill säga ingen. Du bär också på en rädsla för att det ska visa sig att du själv inte duger. Eftersom du är så fokuserad på att leta fel och dumpa andra är det nästan aldrig någon som hinner tröttna på dig. På så sätt slipper du själv bli ratad.

Hur ska jag göra för att bryta mönstret?

Du måste lära dig att lätta på gasen i stället för att bromsa i början av en relation. Bli mer tolerant och flexibel. Ifrågasätt dina sanningar och krav. Vad är egentligen perfekt? Gör en lista över vad som krävs för att vara perfekt. Jämför listan med dina kompisar eller dig själv. Vad är det som säger att din dejt inte är rätt för dig bara för att han eller hon inte bär Armani? Våga ta det lugnt i början av en relation. Tvinga dig själv att dejta vidare med en person som du hittat en massa fel på under första träffen. Försök att fokusera mindre på ytan och mer på människan och se vad som händer. Ofta går det riktigt bra.

Läs om:

ARTIKELN HANDLAR OM