Snacka om sex – då rasar han i vikt

RELATIONER

Tycker du att din man behöver gå ner i vikt men har svårt att få honom att banta?

Lägg ner försöken att tvinga honom äta sallad och morot. Ge honom en annan morot istället – sexprat – så står han snart vid salladsbordet frivilligt.

Kärlekshandtag Svårt att få ett bra grepp om kärlekshandtagen? Gå ner några kilo så ska du se att sexlivet blir bättre.

Tanken på mer och bättre sex triggar män som väger lite för mycket till att skaffa sig sundare mat- och motionsvanor. Detta har ett forskningsprojekt på Rikshospitalet i Danmark kommit fram till, skriver norska nättidningen VG.

Många överviktiga män upplever inte sina extrakilon som ett problem. Många av dem har heller inte några negativa tankar om att vara ”stor, rund och go´”.

Därför är det svårt att motivera dem att av hälsoskäl gå ner i vikt, vare sig du är partner eller läkare.

Lyssnade

Men när argument som att övervikt kan leda till diabetes, höga kolestorolvärden och dåliga knän inte biter så får man ta till andra argument. Sexlivet.

När männen i forskningsprojektet upplystes att fetman kan påverka deras sexliv, och att förhöjt blodtryck och diabetes kan påverka erektionen, då lyssnade de.

Oattraktiv

Det finns ingen undersökning som visar att övervikten också påverkar lusten men Sven Aage Madsen, chefspsykolog på Rikshospitalet i Danmark, menar att undersökningen tyder på att det finns ett samband.

– Man uppfattar sig själv som oattraktiv. De tror inte att de är intressanta för kvinnor, och de tror att övervikten också är orsaken till att de är singlar. De blir också mer tillbakadragna och får kanske ett mycket sämre sexliv, förklarar han.

Mary Örnborg