”Jag vill ha världens bästa förhållande”

RELATIONER

Eva Rusz säger: Hej nu finns jag plats!

säger: "Mellan två arbeten". Fick sparken igår, där chefen anklagade mig för diverse saker, som absolut inte är sanna. Inte i närheten av det. Egentligen är han patetisk och det är skrattretande hur han kunde sitta och anklaga mig för vad jag gjort mot mina anställda tex manipulera och säga till de att gå parad för mig och att jag ska behandlas annorlunda, som en drottning. Självförtroendet har fått en törn, men jag vill inte att det här ska påverka mig för länge. Några enkla knep på hur jag ska hantera det här?

Eva Rusz säger: Hej jag tycker inte du ska acceptera denna uppsägning är min första tanke. I vart fall koppla in facket och be att få ytterligare samtal och fakta i målet. Oerhört otäkt om man, som du upplever det, blir anklagad och sparkad för saker man antingen inte förstår eller ens har gjort! Stå på dig!

säger: Hej Eva!! har varit tillsammasn med en kille i 1 år jag är 32 år.. Jag är så svartsjuk av mig tror att han är intresserad av alla andra.. Nu skall vi flytta ihopa och det är em bekräftelse för mig att han tycker om mig.. Brukar svartsjukan tona ner sig efter ett tag? jag vill ju inte förlora honom

Eva Rusz säger: Hej, ja det kan du själv påverka! Det är jättebra att du är medveten om att ditt beteende är dyfunktionellt. Arbeta dagligen med att byta fokus från de svartsjuka tankarna om du får dem, gör också dagliga eller veckovis anteckningar på allt som faktikst går emot de negativa tankar du tänker. Skriv ner en sammanfattande liten minneslapp som du har med dig alltid och kan ta upp och läsa om/då du får ett "svartsjukeanfall". Ett sista råd är att du övar dig i att slappna av och framförallt att du gör det så fort som du får dessa negativa tankar, meningen är att du skall lära dig att INTE AGRERA då du blir känslomässigt påverkad, utan att försöka rida ut stormen genom at avstå och reagera och lugna ner dig! Övning ger färdighet!

27 år säger: Jag har tidigare vart deprimerad/utmatad under året, under denna tid kände jag mina känslor för min sambo svängde, ibland funderade jag på att göra slut. Men nu när jag känt mig bättre känns ju allt bättre, men jag har haft dåligt samvete för detta.. Kan detta ha berott på min situation bara?

Eva Rusz säger: Ja, då man är deprimerad så fungerar man inte som "vanligt" och det är ofta negativa framtidstankar om sig själv, andra osv som slår sig ner inom oss och stör vår tankeverksamhet.

Andra dejten säger: Hej Eva,

Jag har inte haft några större problem att träffa killar och inte heller

att få till en dejt, men av någon anledning, och jag vet inte varför, tycks det aldrig bli en

andra dejt. Jag kan tycka att vi haft det jättetrevligt och kommit bra överens men det verkar som

att det inte är ömsesidigt då killarna inte vill träffas igen (visas antingen genom att de

inte hör av sig mer eller att de visar ointresse då jag själv hör av mig).

Får ständigt höra "men hur kommer det sig att DU inte har någon pojkvän, du som är så ***superlativ***". Och jag

förstår faktiskt inte heller. Jag

Eva Rusz säger: Frågan är hur mycket du hör av dig själv? Eller inväntar du att de skall bedöma dig? Kanske killen sitter och tänker på samma sätt? Jag tycker du skall berätta för de du dejtar vad du behöver, på ett tidigt stadium. Säg att du blivit "bränd" och därför är försiktig i att ha för bråttom med att komma nära en man och att du därför behöver få ställa frågor kring hur han /de tänker efter en eller två dejter. Och att du behöver ärlighet och uppriktighet redan från början!

säger: Hej jag har varit tillsamsn med en kille i 1 år och 6 mån.. Vi MÅSTE ofta gå på samma fest som hans ex för att dom har många gemensamma vänner... Då tycker han att det är helt ok att han skall dans med exet.. Skall jag tycka att det är ok?

Eva Rusz säger: Jag kan inte säga vad du ska tycka men det allra bästa är nog att du talar mer med din kille och frågar honom av vilken anledning han "måste" dansa med exet? Eller kanske ni ska sålla bland vilka fester ni skall gå på och bygga upp ett eget umgänge så ni slipper konfronteras`å andra sidan är det väl ganska bra att de är vänner och kan hantera sådana sociala situationer? Tala med varandra om detta!

Cluris säger: Hur fort tycker du att man efter en skilsmässa kan presentera en ny kärlek för sina barn?

Eva Rusz säger: Det beror på många faktorer. Kom skilsmässan oväntat eller fanns det en slags mental ”förberedelse" innan? Hur gamla är barnen, vad vet de om vissa orsaker till skilsmässan?

Om det är så att du har skiljt dig för att du mött en ny partner så kommer ganska säkert barnen få lite svårare att acceptera denne. Fråga dig själv, varför du behöver ha så bråttom, med den presentationen? Kanske tjänar du mer på att enbart börja med att berätta att du träffar en annan och sen låter det" fröet” få slå rot inom barnen innan du tar nästa steg! Ta det varligt är min rekommendation!

ossii säger: Jag vill ha "världens bästa förhållande" hur får jag det?.Jag har varit tillsammans med en tjej nu i 1 år och vi har det bra. men jag vill ge henne allt. Jag vill ha som en "saga" med henne. Vad gillar tjejer att få i pressent?. hur vill tjejer att deras kille ska va mot dom(är lite klimpig när det gäller den biten) hjälp mig

Eva Rusz säger: Världens bästa förhållande? Grundstenarna är: kommunikation, trofasthet, öppenhet, lyhördhet, respekt för varanna, acceptans av olikheter, förtroenden, pålitlighet och att man tillåter varandra att bli involverade i vad som sker både i ord, tankar och i handling! Jag tycker du skall fråga henne vad hon gillar, älskar och uppskattar och utifrån det ge dina gåvor. Men kom ihåg att gåvor också är aktiva handlingar, Typ köpa färskt bröd och ge frukost på sängen, uppvakta med både rosor och ständing osv . Såna saker vet jag kvinnor uppskattar jättemycket, men det finns givetvis massor av andra saker! Fundera utifrån detta svar! Lycka till med kärleken och relationen!

Brydd säger: Hej! Min tjej visar inga känslor, i ord. När vi träffar andra kan hon kalla mig "vän". Vi har varit ihop 1,5 år. Hon tar aldrig initiativ till att sova över hos varandra heller, det är som om hon undviker det. Hon har även konstiga mobilvanor, svår att få tag på ofta. Kand et vara så att hon bara "leker" med mig?

Eva Rusz säger: Svårt att spekulera i men hennes temperament verkar vara åt det "kyliga" hållet som kan för vissa medföra att man avhåller sig ifrån att visa känslor, Däremot har hon givetvis känslor. Men du bör givetvis samtala med henne om detta,inte minst kring er olika "utrikespolitik". Du presenterar henne som flickvän och hon dig som vän?

Carro säger: Hej Eva. Hur får man de att funka med en fd igen om de finns problem med tilliten? och hur hanterar man exfruar? Stort problem för mig

Eva Rusz säger: Om det skall kunna funka med exet igen så behövre båda två ha en insikt i vad som gick fel osv. Man behöver vara hyfsat överens om vilka olika beteenden och annat som var destruktiva inom relationen. Båda behöver vara intresserade av att vilja "jobba" med sig själv för att bättre kunna möta varandra en andra gång! Kropp och själ, ska så att säga samverka, det räcker inte att bara ha en yttre motivation som " nu är vi ett par igen" utan ge akt på, undersöka i vilka konkreta situationer man själv behöver förändra sig osv. Fråga två om exfrurar: Låt mannen hantera dem men ni skall tillsammans tala igenom hur/på vilket/hur ofta ni behöver ha kontakt osv särskilt då det finns barn med i situationen.

Mymmlan säger: Min fästmans mor är änka, 81 år och sällskapar sedan 9 år med en man som är änkling. Tycker du det är rätt att han bestämt att de skall bo särbo och sedan ligga med sina f.d. respektive i samma grav, som om deras aktuella förhållande aldrig existerat. Vad är din åsikt ?

Eva Rusz säger: Jag har ingenb åsikt i detta, det gäller ju ett äldre par. Var man ligger, efter döden, beror på vilken syn man har på livet efter döden. Frågan är om detta är ett problem för Er mer än för dem? De är å andra sidan så "gamla" och måste få reda ut sina egna relationer på sitt sätt. Det kanske inte spelar din svärmor så stor roll om var fästmannen är begraven,jag menar, såvida inte hon tror på ett liv efter detta och mår dåligt av den föreställningen att inte få dela grav tillsammans med honom?! Det viktigaste måste nu, i jordelivet, vara att de i alla fall mår bra tillsammans och har en partner, en livskamrat de kan dela intressen, samtal med osv det kan man ju också göra om man är särbos!

Eva Rusz säger: Fler frågor??

Moderator säger: Oj, tiden går fort. Vi hinner tyvärr inte med fler frågor idag. Tack Eva för idag och tack alla som chattat. Fick du inte svar på dina frågor finns det en ny chans att ställa dem till Eva nästa vecka, samma tid.

Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta!

jag tänker för ovanlighetens skull be Er skänka en tanke till Anna Nicole, vars liv just nu måste vara det absolut värsta mankan gå igenom, Att både vara offentlig person,sårbar och varit utsatt och sen mitg i en lycka att få en barn förlora ett annat. Stackar Anna, jag känner inte henne men är säker på att hennes reaktioner och stora katastrof skulle upplevas likadant hos oss andra om vi skulle drabbas av ngt så fruktansvärt! ta hande om Er, i era relationer, lär Er fånga dagen! Stor kram Eva