Hur utforskar jag bisexualiteten utan att såra flickvännen?

RELATIONER

Eva Rusz säger: Hej nu finns jag på plats!

Moderator säger: Hej och välkommen. Här kommer första frågan.

sara säger: Hej!!har varit gif i nästan 10år,men har en förhållande med en annan man i nästan 5 år min vet vet inget om det, har sina misstankar men jag har sagt att vi har inget med varann att göra vi är bara vänner. jag mår jätte dålig, och vet inte vad jag ska göra, ska jag skjlia mig, och gå till den andra eller ska jag göra slut med båda 2? eller ska jag göra slut med den andra? älskar båda och bara tänken på att måste lämna en av de gör så ont:( snälla säg till mig vad ska jag göra!! Min äktenskap har varit bra, men vi har haft konflikter oxå!! är helt förrvirad. snälla du vad ska jag göra?? var sk

Eva Rusz säger: Hej, om man som du varit otrogen så pass länge så tror jag det är ett tecken på att du inte är nöjd med vissa delar av ditt äktenskap. Att det gör ont att skiljas det är nästan ofrånkomligt, den smärtan kan man komma över på sikt. Men det bör göra lika ont i både din man som inte vet att han varit bedragen så pass länge som din älskare om du drar iväg ifrån båda två utan att först komma till insikt med vad du vill osv. Mitt bästa råd är att du så snart som möjligt kontaktar en rådgivare, kurator, terapeut el likn och går dit själv för att därmed kunna få stöd att reda ut ditt trassliga känsloliv. ta det lugnt just nu, gör inget överilat förrän du har fått egen samtalshjälp!

Tess säger: När vet man om kärleken är slut och det är dags att gå vidare? Har varit tillsammans med min första pojkvän i fem år nu och jag är 24 år. Han är 25. Det är som om jag inte känner något längre, och är det en fas eller är det så att kärleken kan ta slut och att man då ska "ge upp"?

Eva Rusz säger: Hej ibland kan relationer och känslor kännas som kamtratrelationer, utan att men bråkar osv. Det viktigaste är att du och din pojkvän samtalar med varann om vilka behov. framtidsönskemål ni har för er relation och er själva. Fundera på om det faktikst finns något ni har "tappat" alltså blivit sämre på att se hos varandra? Fundera på och fråga varandra om sådana saker! sen får du/ni ta ställning till vad ni kan göra framöver!

säger: Hej Eva!

Undrar hur jag kan undvika att bli nobbad varje gång jag tycker jag träffat en ”Mr. Right”? Har trots min ålder på 30+ ingen parerfarenhet. Vet inte hur jag ska gå till väga... Alla säger typ att det är busenkelt att dejta och så, men det tycker inte jag. Tycker inte jag är speciellt ful, så det måste vara något annat de killar jag träffat ogillar. Får sämre och sämre självförtroende för varje gång jag nobbas. Please! Hjälp mig!

Eva Rusz säger: Hej! det är bra att du inte tillskriver dig själv felet. Troligen kan du kanske vara för "möjlig" för de du träffar så de får en föreställning om dig att du är så säker på dig själv eller liknande? Det bästa du kan göra är att i klartext säga till dem som uppvaktar dig att du är en försiktig kvinna som vill lära känna dem ordentligt och att de får fundera på om de har tid och möjlighet att höra det? Försök också att distansera dig en aning alltså INTE sätta igång alla dina innersta önskade känslor direkt, utan försöka vara lite "kritisk" men ej otrevlig förstås! Med lite distans, och lite mindre visade känslor kan du istället jobba på att vara aktiv, ställa frågor, se dig som en slags undersökande journalist som verkligen vill ta reda på så mkt som möjligt om en ny man. Övning ger färdighet!

Ung kille säger: Hej Eva. Jag är en ung kille på 19 år och har ett litet problem. jag har upptäck att jag är nog Bisexuell eller jag tror det ialf. jag har flickvän som jag älskar väldigt mycket. Och hon är den enda jag har varit med. jag vill så gärna uttforska vidare men ändå inte göra slut. Har du något tips på vad jag kan göra?

Eva Rusz säger: Hej, ja ibland kan denna känsla vara en föreställning eller också är det en sanning. Att utforska inom en relation är ju som att vara otrogen. Kan du inte vänta ett tag och fortsätta vara tillsammans med din tjej? Läs böcker om det bisexualitet, ta reda på mer om det innan du prövar att inleda en annan relation. Du har ju hela livet på dig att undersöka detta och eftersom du just nu är kär i din flickvän så tror jag det bästa rådet är att fortsätta vara ihop med henne tills du kanske blir mer säker på vad du vill och var du står i din sexualitet!

aa säger: hej grejen är att jag och en kille träffadess och vi börja gilla varan sen åkte han in och kommer nu få 2år jag sakanr han jäte mkt men ver nte hur ja ska glöma han för de vi hade de va nåt

Eva Rusz säger: Hej ja det är givtevis svårt då han, om jag förstår dig rätt sitter i fängelse?

Vet du varför han åkte in? Ta reda på det tycker jag, så du kan smälta det han blivit straffad för. Nu sitter han ju inne så efter att du fått mer kunskap om honom så får du ta ställning till om du vill ha brevkontakt med honom eller ej? Det är självklart jättesvårt att komma över en stark känsla men i många fall kan man med tiden klara av det med!

säger: Är sambo och väntar barn i 6:e mån. Han har tidigare flirtat mycket med andra tjejer,haft kontakter via internet,sms,osv. Jag har "kommit på honom", och kan inte alls känns att jag litar på honom. Han har slutat sitta vid nätet för såna saker (såvitt jag vet), men han vill aldrig ha sex med mig längre och påstår att det beror mycket på att jag blivit så svartsjuk mot honom, vilket enbart är hans eget fel!!

Det känns hopplöst att ständigt känna oron ifall han är otrogen mot mig eller har kontakt med andra tjejer! Vad ska jag göra?

Eva Rusz säger: Hej vad jobbigt du har det! Att vara gravid är en tid då man behöver lugn och ro och framför allt tillit till sin partner som skall stötta den gravida kvinnan! Mitt råd är att sök upp en familjerådgivare eller en bra person på mödravården tex en kurator el psykolog som kan hjälpa er att finna en ny harmoni tillsammans!

Sara säger: Hej Eva! Hur kommer man över sitt livskärlek? det har gått ett år . Har försökt att gå vidare men det känns som att jag jag aldrig kan älska någon igen. Jag behöver din hjälp.

Eva Rusz säger: Hej ja det kan ta olika lång tid och det allra bästa är att en gång för alla göra ett "bokslut" över den gamla relationen. Sätt dig och skriv av dig alla minnen, goda som dåliga, alla reflektioner du har eller fick under er tid tillsammans. Alla slutsatser du kan dra av din partner och dennes sätt att vara osv. Skriv varje dag tills du känner att du är färdig med det. Läs igenom och lägg undan som en gammla antikvitet. Öva dig sen att då tankarna ploppar upp säga till dig själv" Nu har jag bearbetat klart denna relation nu får jag fokusera mina tankar på annat! Öva dig att intensivt fokusera på dvs sysselsätta dina tankar med nya mål, nya saker att göra.

säger: Hej! Jag har varit tillsammasn med en kille i 1 år och 4 mån vi g}har båda 2 barn sen innan.. Vi har bestämt oss för att flytta ihop.. Nu har jag sålt min lägenhet och flyttar snart flyttar vi till honom.. Nu börjar vi båda bli osäkra på att det är rätt.. Är det normalt att man får sådana tankar? Är det som vi är rädda?

Eva Rusz säger: Hej ja så kan det kännas, inget ovanligt alls. det är omställning att lämna det gamla livet! samtala med varandra och tala ut om vilka olika ev oroande tankar ni båda har samt om/vilka ni skulle kunna konkret åtgärda! det kommer att lösa sig ta det bara lugnt!

Linda säger: Hej Eva! Jag är 24 år och sambo sedan två år. Vårt förhållande har varit stormigt, antingen uselt eller underbart! Det som är jobbigast sen en tid tillbaka är att jag inte tänder på honom längre, han är väldigt attraktiv men det händer lixom inget ändå. Han har däremot en ganska stark sexualdrift och tänder när som helst... Det händer ofta att vi grälar om detta... Vad kan jag göra???

Eva Rusz säger: Hej, bråk kan förstöra tillit och sexlust och det kanske är det som gör att du inte känner så mkt just nu? sex är härligt men bygger på att parterna är samspelta i harmoni med varann. kanske du och han under en period behöver sätta av tid att reda ut sånt ni tidigare bråkat om och försöka finna nya strategier så inte bråken förstör emellan ER? Då eller om ens behov ien relation inte blir tillräckligt mötta så kan det alltås låsa sig i sexlivet! Fundera på vilka behov du har eg och öva dig på att uttrycka dem till honom!

Moderator säger: Det var sista frågan för idag. Tack till Eva och alla som ställt frågor.

Eva Rusz säger: Tack alla som chattat och velat chatta! Vi hörs nästa vecka igen!

Stor kram

Eva

ARTIKELN HANDLAR OM