Så får ni supersex – livet ut

Knepen som får er att se stjärnor i sängen

1 av 3 | Foto: GETTY IMAGE
Intimitet Övningarna hjälper er komma förbi rädslorna och tabun som avskärmar er från njuta av sex fullt ut.
RELATIONER

Sex med samma person resten av livet kan vara trist och

tråkigt? eller alldeles underbart.

Svenska psykologen Dagmar O’Connor är en av USA:s främsta sexgurus.

Exklusivt för Aftonbladet avslöjar hon knepen som gör att du ser stjärnor i sängen — och aldrig tröttnar på din partner.

Pliktskyldig och mekanisk sex en gång i veckan, månaden eller om året. Känns det bekant? Det måste inte vara på det viset.

I sin bok ”Att älska med samma person livet ut – och tycka om det” slår psykologen och sexterapeuten Dagmar O’Connor fast att glöden inte alls behöver mattas av bara för att man lever i ett fast förhållande. Tvärtom.

– En stadig relation bjuder på de bästa förutsättningarna som finns för att njuta av spännande, experimentfylld och tillfredsställande sex resten av livet, säger Dagmar.

Finns ingen ursäkt

Att man varit gifta i ett, tio eller trettio år är ingen godtagbar ursäkt för ett avsomnat sexliv.

– Jag har arbetat som sexterapeut sedan 70-talet och en sak har jag lärt mig – folk tröttnar inte på sex, eller på varandra.

I stället menar Dagmar att det är rädsla som gör att sexlivet ofta mattas av i längre relationer. Underbar sex innebär att vara väldigt nära någon, så nära att det nästan känns som att vara ett. I början älskar vi och tänds av känslan. Men efter ett tag kan den bli otäck och för nära.

– Säg att en förälder dör under uppväxten. När vi då efter några år kommer vår partner väldigt nära kan vi bli rädda att den personen också ska dö. Effekten blir att vi drar oss tillbaka. Ett sätt att dra sig tillbaka är att stänga av sexuellt, säger Dagmar.

Hitta passionen igen

Många tycker också att partnern börjar påminna om deras

mamma eller pappa när den åldras. Och andra kommer varandra så nära att de ser på varandra som syskon.

– Då gäller det att hitta tillbaka till passionen man kände i början när man träffades och gradvis börja ha sex igen, säger hon.

Genom att göra beröringsövningar går det att återupptäcka sitt sexliv och få samma elektriska laddning i sängen som vid nyförälskelsen.

Men förbered er på att ägna tid åt passionen. Ni bör göra övningarna tre gånger i veckan i sju veckor. Och varje övning tar nittio minter.

Relationen blir djupare

Ni får inte heller ha samlag förrän sista veckan.

Men misströsta inte.

– Det brukar vara värt väntan, försäkrar Dagmar.

– Det är absolut trevligt att gå på bio och hämta tidningen tillsammans men ska man bo tillsammans är det väl trevligt att även kunna njuta fysiskt av varandra. Jag säger inte att ett förhållande blir bättre för att man har ett bra sexliv, men relationen blir större och djupare.

7 veckor till ett HETT sexliv

Vecka 1:

Smek varandra

Vecka 2:

Utmana era tabun

Vecka 3:

Visa hur ni vill bli smekta

Vecka 4:

Ta på varandras bröst

Vecka 5:

Spegla och se din kropp

Vecka 6:

Fortsätt visa era behov

Vecka 7:

Njut av att gå hela vägen

Svenska Dagmar gör succé i USA

Robert Andersson