De vill ge världen en orgasm – för fred

Den 22 december anordnas globala orgasmdagen för fred

Foto: ap
Fredsaktivisterna tillika paret Donna Sheehan och Paul Reffell visar det hemliga Global Orgasm-tecknet.
RELATIONER

Den 22 december ska vi alla komma för fred. Då anordnas The Global Orgasm for Peace.

Tanken är att alla människor i hela världen ska få orgasm, eftersom aktivisterna bakom kampanjen tror att fler orgasmer skapar ett fredligare samhälle.

Foto: mats strand
Orgasmens kraft ska ge en fredligare värld.

Bakom den globala orgasmdagen står de kända fredsaktivisterna Donna Sheenan och Paul Reffell. De har studerat evolutionspsykologi och menar att krig är ett resultat av att män försöker imponera potentiella sexpartners.

– Ett fall av ”min missil är större än din missil, säger Paul Reffell till AP.

Därför vill de att alla människor ska få orgasm på vintersolståndet den 22 december – för att kanalisera sin sexuella energi på någonting mer positivt.

– Orgasmer ger en underbar känsla av fred, under och efter den, säger Reffell.

Aftonbladets sexolog Linn Heed tror dock inte att orgasmer är en väg för att uppnå världsfred.

Fokusera på freden

– Det låter lite navit och flower – power-aktigt. Visst har orgasmer en väldigt positiv hälsofrämjande effekt, men jag tror att det är lite mer komplicerat att skapa fred i världen. Det krävs nog mer för att alla religiösa och andra krig i världen ska upphöra, säger hon.

Sheenan och Reffell, som står bakom organisationen Baring Witness som tidigare organiserat bland annat naken-demonstrationer för fred, vill också att de medverkande ska fokusera på världfred när de kommer.

– Det tror jag kan bli svårt. Att nå klimax handlar om att fokusera inåt. Att i det läget försöka komma ihåg att tänka på något som till exempel världsfred tror jag kan göra det svårare att komma.

Sheenan och Reffell tror att många kommer att sluta upp och orgasm-demonstrera den 22 december. Deras hemsida, www.globalorgasm.org, har över 26 000 besökare om dagen.

Nakna kvinnor stormade armébas

Andra med kärleksbudskap:

Karin Thurfjell