Hellre bra sex än pengar

Rösta: Vilka egenskaper vill DU ha hos din partner?

RELATIONER

Någon som älskar en, tycker om sex och är rolig.

Så ser australierns idealpartner ut.

Utseende och pengar kommer långt ner på önskelistan.

Foto: Photodisc
”Vi behöver uppenbarligen känna att någon som verkligen bryr sig om oss”, kommenterar professor Jake Najman det faktum att det för de svarande i den australiska undersökningen var viktigare att deras partner älskade dem, än att de älskade sin partner.

I en stor utredning om hälsa, kärlek och sociala relationer har 3000 australier mellan 18 och 69 år fått svara på frågor bland annat om vad de tycker är viktigast hos sin partner.

Det visade sig bland annat att fler tycker att det är viktigare att deras partner älskar dem, än att de älskar sin partner.

Sex viktigt

Utseende och pengar rankade lågt, medan sex var viktigt – i alla fall att de gillar att ha sex; att gå i mål med en orgasm var inte lika avgörande.

– Vår forskning visar att sex förvisso är viktigt för folk – men att få orgasm är inte lika viktigt. Jag menar att man kan säga att sex är en helhetsupplevelse och det handlar inte om orgasmer utan om den känslomässiga bindning man har till den andra, säger Jake Najman, professor i folkhälsa och sociologi vid University of Queensland, till The Sydney Morning Herald.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM