Inte utan min mobil!

Var fjärde kvinna avstår hellre sex än sin mobiltelefon

RELATIONER

Vad skulle du välja: en månad utan sex eller en månad utan din mobiltelefon?

Enligt en brittisk undersökning skulle faktiskt var fjärde kvinna hellre avstå från sex än från sin telefon.

Foto: Mårten Svemark

Som tur är slipper vi ju välja mellan ett sexliv och en mobiltelefon – enligt undersökningen är det till och med inte helt ovanligt att de båda kombineras, skriver danska Politiken.dk. Hälften av kvinnorna och en tredjedel av männen uppgav att de svarade i telefon om den ringde medan de hade sex.

Sms underlättar

Riktigt oumbärlig har mobilen blivit för singlar. Den vånda många känner inför att ta första kontakten med en potentiell partner har nämligen fått lindring, och den stavas sms.

– Det är många som har vaknat upp med ett telefonnummer i fickan efter en helkväll på stan. För tjugo år sen var man tvungen att ringa upp, eller själv sitta och vänta vid telefonen. Nu kan man istället skicka ett sms och stämma av den andras intresse, istället för att riskera att göra sig till åtlöje om intresset kanske har svalnat, säger Flic Everett vid företaget som gjort undersökningen. Företaget råkar händelsevis sälja just mobiltelefoner.

Den genomsnittliga engelsmannen skickar tolv sms innan han eller hon får till en dejt.

Men sms används inte bara för att inleda förhållanden. Elva procent av de tillfrågade hade någon gång blivit dumpad via sms.

Anna Andersson