Carla – en riktig mansslukerska

Sarkozys kärlek gillar två saker – makt och pengar

1 av 4 | Foto: Foto: AFTONBLADET BILD
Populär fästmö Den franske presidenten Nicolas Sarkozy verkar ha fallit fullständigt för Carla Bruni. Men han är inte den förste man med makt och pengar som gjort det.
RELATIONER

Eric Clapton, Donald Trump, Mick Jagger.

Och nu Nicolas

Sarkozy.

Carla Brunis röda tråd?

– Makt och pengar lockar, säger psykologen Bodil Wennberg.

Sångerskan och ex-modellen Carla Bruni, 40, är på allas läppar i Frankrike.

Trots att hon bara varit ihop med president Sarkozy i någon månad ryktas det redan att de gift sig.

Enligt tidningen L’est republica’n skedde vigseln i all hemlighet torsdags, i presidentpalatset i Paris.

Ska vänta barn

Häromdagen publicerades dessutom uppgifter om att Carla Bruni väntar barn med presidenten – bara två månader efter skilsmässan från ex-hustrun Cécilia.

Brunis mamma, som nyss träffat dottern, säger dock till nyhetsbyrån Reuters att hon inte hört talas om något bröllop.

– Det är möjligt. Allt är möjligt. Kanske gifte de sig utan att bjuda in någon. Men då hade väl presidentpalatset gått ut med ett uttalande?

Otroligt populär

Carla Bruni är en av Frankrikes mest folkkära artister. Hennes lågmälda jazzpopskivor har sålt i ett par miljoner exemplar.

Innan musikkarriären tog fart var Bruni toppmodellen som festade i exklusiva kändiskretsar.

Hon sägs bland annat ha haft affärer med kända musiker som Mick Jagger och Eric Clapton, med tidigare premiärministern Laurent Fabius och med USA-miljardären Donald Trump.

Relationsexperten Bodil Wennberg är inte förvånad.

– Kända kvinnor och män dras till andra kända kvinnor och män. Är man känd tycker man kanske att det ger mer att träffa någon som man anser ligga på samma nivå, det är egentligen ganska sorgligt.

”Skulle behöva hjälp”

Hon beskriver människans bekräftelsebehov som enormt och ibland hopplöst.

– Jag tror många skulle behöva hjälp att definiera vad det egna bekräftelsebehovet egentligen står för, säger Bodil Wennberg.

FAKTA

Föddes i Italien och är uppväxt i en mycket förmögen industrifamilj. Familjen flyttade till Frankrike när Carla var fem.

Hon gick i skolan i Österrike men flyttade sedan tillbaka till Paris. När hon var 19 år hoppade hon av skolan för att bli modell på heltid. Bruni har jobbat för modehusen Dior, Rykiel och Lagerfeld.

Hon sägs ha dejtat Charles Berling (skådespelare), Vincent Perez (skådespelare, regissör och producent), Louis Bertignac (fransk musiker), Arno Klarsfeld (kändisadvokat och högerpolitiker i Frankrike), Laurent Fabius (fransk premiärminister 1984-1986), Eric Clapton (musiker), Mick Jagger (musiker), Donald Trump (USA-miljardär) och Kevin Costner (skådespelare och regissör).Källa: Wikipedia

ARTIKELN HANDLAR OM