"Min väninna blir bedragen – ska jag berätta?"

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Dilemmat:

Min bästa vän är tillsammans med en man som jag nu vet har bedragit henne under många år. Hon har inte märkt någonting, då de är särbor och lever i olika städer. Min vän är så lycklig med honom och det sårar mig att veta vad han gör. Ska jag berätta?

Siri

JA Din bästa vän är ju lycklig på falska grunder. Om hon får veta sanningen har hon ju ett val. Stötta henne oavsett vad hon väljer!

Angelinah

NEJ Prata först med mannen och tala om att du vet. Om han menar allvar med din väninna slutar han förhoppningsvis träffa den andra.

Gunilla

JA Självklart! En kollega råkade ut för samma sak. Det värsta för henne var att alla runt omkring visste, men ingen berättade.

Linnea

JA Klart du ska berätta. Om din man var otrogen mot dig skulle väl du också vijla veta?

/Ofc

JA Om det är vad du skulle vilja själv. Hon förtjänar att få veta men det är inte säkert hon uppskattar din ärlighet. Du riskerar att förlora henne som vän, hur du än gör. Det är svårt att leva i en lögn oavsett vilken sida man står på.

Amis

JA Du definierar dig som "Siris" bäste vännina, skynda dig då att genast berätta för din vännina annars riskerar du att förlora henne som vän! Tänk dig om du vore "Siri" skulle inte du vilja att din bäste vän berättade sanningen för dig, om din kille ständigt varit otrogen mot dig? Berätta genast för din vännina!

MVH / KATJA

JA ra Siri, jag tycker du ska konfrontera mannen i det här fallet och få honom att förstå att det han gör är fruktansvärt fel. Han måste upphöra med detta för annars talar du om det för väninnan. På det sättet slipper du såra din väninna och riskera er vänskap.

Hälsningar, Heidi

NEJ Inte i första steget. Men du skulle kunna ge pojkvännen en hint om att du vet vad han håller på med. Berätta att sanningen alltid kommer ikapp och att han gör klokt i att ta ställning till vem han vill ha: din väninna eller den andra kvinnan. Det kanske är den andra kvinnan han är otrogen mot med din väninna - eller rättare: han är otrogen mot bägge.

M

ARTIKELN HANDLAR OM