Romantik – på ett kick

Så fixar du Alla hjärtansfirandet på en kvart

RELATIONER

Ooups. Alla hjärtans dag – och du insåg det nu?

Ingen fara, dejtingexperten Marie Hagberg vet hur du fixar Valentinesstämning – på en kvart.

Foto: Colourbox
Mys Det viktiagste är att tänka med hjärtat när du planerar en romantisk kväll.

Det beror lite på plånboken förstås, hur utsvävande man kan vara i sin romantiska sista-minuten-planering.

Men Marie Hagberg tycker att klassiker, som en ask choklad och blommor, alltid går hem i brist på tid och fantasi.

– Om man har varit ihop ett tag och vill göra något romantiskt men billigt så rekommenderar jag att förbereda ett mysigt bad innan älsklingen kommer hem. Strö blomblad i vattnet, tänd ljus, dämpa belysningen.. Och avsluta badet med en skön massage, tipsar hon.

Smycken – gåvor som består

Har du däremot gott om pengar tycker Marie Hagberg att ett smycke är en bra gåva att satsa på. Och när du har presenten utfunderad och klar kan du börja planera för kvällens aktiviteter.

Ännu en klassiker är förstås att boka bord på restaurang – mysigt, men det kan bli svårt att få bord om man är sent ute en dag som denna.

– Hinner du inte boka något så satsa på god hämtmat, kanske romantisk plockmat som ostron och champagne. Med det kan ni duka upp en romantisk middag hemma – det är oftast ännu mysigare.

Tänk med hjärtat

Men oavsett vad du hittar på för att uppvakta din käresta så är det viktigaste att tänka med hjärtat, menar Marie Hagberg.

– Har din partner sagt något om att “det här skulle jag vilja göra” eller “det här skulle jag vilja ha”? Satsa på det! Oavsett vad det är så är ju den här dagen det perfekta tillfället, säger hon.

Och räds inte att ta ut svängarna när det kommer till romantiken. Det finns många sätt att visa sin kärlek och samtidigt samla lite pluspäng, säger Marie Hagberg.

– En sak kan vara att skicka blombud till jobbet. Eller möt upp din partner vid hans eller hennes jobb när arbetsdagen är slut. Kanske har du förberett något i taxin eller bilen eller på cykeln – en picnickorg som ni går hem och dukar upp, eller en liten present.. Sen bestämmer bara ni hur kvällen ska sluta.