Snacka om Seger- effekt, Zlatan!

Helena har gjort honom till en harmonisk familjefar

1 av 7 | Foto: Scanpix
lyckliga. Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger tillbringade jul- och nyårshelgen i Miami. Helena såg nöjt på när Zlatan busade med sonen Maximilian.
RELATIONER

Han dominerar på planen och blir snart tvåbarnspappa.

Det går bra för Sveriges främsta fotbollsexport Zlatan Ibrahimovic.

— Helena har hjälpt honom att hitta fokus, säger en vän till familjen.

Fotbollsexperterna kallar det för ”Zlatans förvandling”. Fotbollsstjärnan har blivit öppnare, mer tillgänglig för pressen och dyker till och med upp på svenska galor. Senast på Idrottsgalan då han hämtade hem folkets pris, Jerringpriset. Två månader innan dess: Guldbollen på Fotbollsgalan. Dessutom spelar han bättre fotboll än någonsin.

– Det stämmer. Zlatan är briljant just nu. Han har mognat i sitt spel och är utan tvekan en av världens bästa forwards, säger sportkrönikören och Zlatankännaren Jennifer Wegerup.

Öppnare och gladare

Hon fortsätter:

– Jag skulle säga att förändringen i hans sätt mot medierna började för en nio, tio månader sedan. Han är gladare och öppnare.

Orsaken? Zlatan har nått sin dröm, inte bara på plan – utan även utanför den. Eller som en vän till familjen Ibrahimovic-Seger uttrycker det:

– Helena har gjort honom lycklig och harmonisk. Hon har den effekten på honom. Dessutom ska han ju bli pappa igen snart!

Grät av glädje

Jennifer Wegerup är inne på samma spår:

– Helena Seger har en stor del i det. Mår man bra som människa, mår man bra på plan. Hon är tolv år äldre än honom och kommer från en stabil bakgrund. Det hade inte varit samma sak om Zlatan varit ihop med en 20-åring.

Bilderna från Zlatan och Helenas jul- och nyårssemester visar verkligen den totala familjelyckan. De åkte till Miami tillsammans med ett gäng andra fotbollsstjärnor och Zlatans bror Aleksander. Medan Zlatan busade med sonen Maximilian, 1,5 år, vid vattenbrynet, solade höggravida Helena på stranden.

Likadant utstrålade paret kärlek på Idrottsgalan i Stockholm.

De flögs in med ett specialchartrat plan från Milano och när de skulle göra entré, tömdes röda mattan på folk.

Helena och Zlatan gick sida vid sida och matchade varandra i sobra smokings. När Zlatan höll sitt tacktal, tog en mycket rörd Helena fram näsduken och torkade sina glädjetårar.

Zlatan har berättat i en TV4-intervju om att papparollen påverkat honom:

– Jag tror man blir lugn som människa. Man får ut mer av sig själv på planen och stressar inte på samma sätt. Har man gjort en dålig match och kommer hem till sin son, så glömmer man matchen. Du är med din son och leker.

Han pratade också om glädjen över att kunna ge Maximilian allt som han själv inte kunde få, när han växte upp i området Rosengård i Malmö.

Dyr present

– Min unge ger jag allt jag inte kunde ha. Det fanns inte de möjligheterna för mina föräldrar. Han ska få allt jag fick och mycket mer.

Som en villa i Malmö för 30 miljoner kronor? Nja, den är kanske mest en present till hela familjen. Det var under sensommaren förra året, som de letade efter ett hem i Sverige. Under husjakten fick de syn på den 500 kvadratmeter stora patriciervillan, med storslagen utsikt över Ribersborgsstranden. Enligt Sydsvenskan frågade paret Seger-Ibrahimovic hur mycket ägarna ville ha för att sälja.

Håller låg profil

De hade köpt huset år 2003 för åtta miljoner kronor och hade inga planer på att sälja innan Zlatan och Helena la ett bud på 30 miljoner. Det var först vid kontraktsskrivningen som en mäklare kopplades in.

– Jag ville ha ett stort hus, kommenterade Zlatan affären.

Helena verkar älska livet som ”fotbollsfru” i Milano. Med sin glamorösa och streetsmarta look går hon hem i alla läger.

Och även om hon håller en låg profil, och väljer att inte tala­ i medierna om sitt förhållande med en av världens främsta fotbollsspelare, fastnar hon ofta på paparazzibilder. Då promenerandes längs shoppingstråken i Milano, med en keps neddragen över ansiktet och med Maximilian i vagnen.

Innan hon blev hemmafru i Italien jobbade hon som marknadschef och styrelseledamot för flygbolaget Fly Me.

– Helena är absolut ingen fotbollsfru i bemärkelsen ”bimbo”. Hon är smart och mogen. Och väldigt lycklig med Zlatan, säger en vän till familjen.

Vännen vittnar också om hur Zlatan är som pappa.

– Han är fantastisk och lekfull! Zlatan och Helena tar med sig Maximilian överallt.

Tar alltid med sonen

Med barn nummer två på gång växer den lilla familjen sig än mer stabil. Och att skaffa ett litet fotbollslag, i bästa Posh-Beckham-anda, är inte heller främmande för Zlatan.

– Man har ju sagt att man vill ha en stor familj. Och jag har ju börjat i tid, har han sagt till TV6.

Har hus i Milano och Malmö

Namn: Zlatan Ibrahimovic.

Ålder: 26.

Familj: Sambon Helena Seger, sonen Maximilian, 1,5 år.

Bor: Hus i Milano och Malmö.

Klubbar i karriären: Malmö FF 1999–2001, Ajax 2001–2004, Juventus 2004–2006, Inter 2006–.

Namn: Helena Seger.

Ålder: 38.

Familj: Sambon Zlatan Ibrahimovic, sonen Maximilian, 1,5. Gravid med parets andra barn.

Bor: Hus i Milano och Malmö.

Bakgrund: Har arbetat som marknadschef för Fly Me, och satt med i styrelsen för flyg­bolaget.

Så träffades de

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger träffades 2002 via gemensamma bekanta i Malmö. Enligt en källa var det Zlatan som tog initiativet. Han tyckte att hon var ”snygg och sexig”.

Hon jobbade då som marknadschef och han spelade för holländska Ajax. De lyckades hålla förhållandet hemligt från medierna i tre år.

2005 bekräftade Zlatan att Helena var hans flickvän. ”Vi har träffats ett tag”, sa han då. Nu bor paret i Milano med sonen Maximilian som snart får ett syskon.