"Ska jag satsa på ett sådant förhållande?"

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Relationsdilemmat:

Jag är i en ny relation med en jättesnygg och trevlig man. MEN: han ger mig aldrig några komplimanger. Inte

ens när jag riktigt fiskar efter det. Mitt självförtroende börjar dala. Ska jag satsa på ett sådant förhållande?

Tessan

JA Det är viktigt att bli bekräftad, så prata med honom om hur du känner. Av egen erfarenhet så vet jag att detta går att lösa.

Maria

JA Jag är själv i en sådan relation. Men han har blivit bättre.

Sandra

NEJ Han verkar fruktansvärt självupptagen! Du är säkerligen värd någon bättre!!! Lycka till!

Tarja

NEJ Ger du honom några komplimanger? Om du gör det och inte får några tillbaka, så dumpa honom.

Maria

JA Tala om för honom att du vill ha lite komplimanger han är väl lite blyg och vill inte göra fel. Och håll koll på han kanske gör andra saker istället lagar mat, städar, fäller ner toa ringen, fixar saker hemma utan att du säger till. Det är hans komplimanger istället för prat.

//L

NEJ Inte om du inte klarar av att inte få komplimanger. Du HAR tydligen ett dåligt självförtroende från tidigare om du till och med fiskar efter komplimanger med tvång och nu tydligen till och med är beredd att överge denna snygga och trevliga man för att han inte ger dig tillräckligt med komplimanger! Hallå alltså.

Kenneth

NEJ Tessan, du ska aldrig, aldrig nöja dig med mindre än du är värd. Jag vet hur svårt det är att hitta nån det funkar med men det är inte bättre att ta nån det funkar dåligt med. Det kommer slita på dig i längden. Ge honom en chans att försöka möta ditt behov (prata med honom) annars säg tack och hej.

/Kristina

JA/NEJ Läs boken ”Kärlekens fem språk”. Tala om för mannen att du behöver komplimanger för att känna dig älskad. Om han inte förstår att det är viktigt för dig, då är det läge att gå. Men han måste få veta och få en chans att ändra sig. Är man inte van vid att ge komplimanger, så tar det kanske ett tag att lära sig det.

/Syrran E

ARTIKELN HANDLAR OM