”De var lite chockade”

Anette och Kalle överraskade släkten med bröllop på 30-årsfesten

Foto: Madelene Söderblom
NÖJDA! Kalle och Anette är väldigt nöjda med bröllopet: ”Vi hade gjort allting likadant igen”, säger de.
RELATIONER

”Jag och Kalle hade länge pratat om att gifta oss. Men eftersom ingen av oss egentligen är särskilt kyrklig och vi redan hade ett barn och ett till på väg, kändes hela oskuldsgrejen med vita klänningen lite passé. Vi valde att överraska med hela bröllopet eftersom vi ville att det skulle vara avslappnat och fokusera på kärlek, men framför allt ville vi ha kul.

Vi bjöd in till 30-årsfest eftersom vi båda fyller med mindre än ett halvår emellan. Gästerna fick en drink när de kom och sedan var det middag. När vi hade avslutat förrätten och varmrätten kom vigselförrättaren Bi Dahlborg in.

Prästen chockerade

Vi hade kommit överens om att hon skulle chockera lite grann, så hon berättade för alla att hon var Kalles dagisfröken och om hur ofta han spillde på sig som barn. När hon sedan klev upp på bordet och började plocka blommor ur arrangemangen var det några som undrade om de skulle hjälpa till att slänga ut henne. Sedan ropade Bi på mig och brudmarschen började spelas, då förstod alla att det är bröllop på gång.

Släkt och vänner blev rejält överraskade och många hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Under akten fick vi plantera två citronmeliss som ska växa ihop och symbolisera att rötterna är grunden för att äktenskapet ska må bra. Sedan serverades tårtan, baren öppnade och en dj spelade resten av kvällen.

”Vi skulle göra om det igen”

Eftersom vi båda är kockar försökte vi hålla nere kostnaderna genom att laga all mat själva. Håruppsättningen gjordes av en vän och fotograferingen av en annan. Alla närvarande var nog lite smått chockade efteråt, allra mest våra föräldrar eftersom vi inte hade sagt något till dem. Det roligaste var ceremonin och självklart festen efteråt. Om vi skulle gjort något annorlunda skulle det kanske ha varit att anlita någon som kunde agera toastmaster. Men allt flöt på bra och var väl förberett, så hade vi fått chansen skulle vi nog göra precis likadant igen.”

FAKTA

Kalles och Anettes tre bästa tips

?Utnyttja alla kontakter och skräddarsy festen efter era tillgångar.

?Gör så mycket som möjligt själva för att hålla kostnaderna nere.

Planera i detalj var och när saker ska ske under festen.

Kalle & Anette Jönsson

Åldrar: 30 respektive 29 år.

Bor: Älvsjö.

Yrken: Kock respektive kallskänka.