"Elefanten flydde upp i djungeln"

Maria och Daniel gifte sig med en rädd elefant som vittne

Foto: Johan Almblad
tungt vittne. Elefanten fick hänga med ner till stranden under vigseln.
RELATIONER
Foto: Madelene Söderblom

Jag har alltid velat gifta mig på en fin strand. Vi skulle på semester till Koh Lanta i Thailand när våra föräldrar bestämde sig för att följa med, då tyckte jag och Daniel att det vore ett bra tillfälle att slå till.

Men det tog lite tid innan vi bestämde oss, så det var inte förrän i januari vi tog kontakt med svenska Maj-Britt som bor på ön, hon blev vår bröllopskoordinator inför vigseln i mars. Jag har alltid älskat elefanter och har samlat på prydnadselefanter sedan jag var liten, och det var meningen att jag och Daniel skulle komma inridande på en elefant till ceremonin som ett överraskningsmoment för våra föräldrar – men inget blir som man har tänkt sig.

”Vi satt uppe i skogen”

Elefanten tyckte att det är obehagligt att gå vid vattnet med oss på ryggen, den blev väldigt rädd och flydde upp i djungeln. Där blev vi sittande ett bra tag. Vi frågade om vi skulle gå av och gå istället, men elefantskötaren sa bara ”no, five minutes” och började ringa för fullt med sin mobil.

Vi skrattade lite där uppe på elefantryggen och undrade vem man behövde ringa för att få elefanten att gå. Efter ett tag kom våra gäster och tittade till oss och fotograferade oss på den stillastående elefanten. Vi beslutade då att vi skulle gå av och gå till vigselplatsen. Som tur var gick avstigningen utan problem och så fort vi hade stigit av gick elefanten med oss dit på stranden.

Elefanter är smarta djur så han tyckte det var för stort ansvar att bära oss vid vattnet, sa elefantskötaren. När vi var framme bjöd vi elefanten på bananer innan det blev dags för mig och Daniel att verkligen gifta oss.

”Vi är så nöjda”

Vår vigselförrättare Fredric berättade lite om ön innan vi sa våra löften, lyssnade på ”För kärlekens skull” med Ted Gärdestad och bytte ringar.

Det hela avslutades med champagne i den vackra solnedgången.Vi är otroligt nöjda med vår dag, kanske allra mest att vi gifte oss på en öde strand så att det inte stod en massa turister och hängde runt om oss som vi sett på andra bröllop på Koh Lanta. Det hade vi inte tänkt på innan, vi hade tur.

FAKTA

Maria och Daniels tre bästa tips:

?En bra bröllopskoordinator är A och O om ni gifter er utomlands.

?Använd en bra fotograf så att de som inte är på plats kan få njuta av er vigsel sedan.

Ha inte för stora krav, vad som helst kan hända. Är du förberedd på det innan blir det ingen katastrof om något skulle gå fel.

Maria och Daniel Matsson

Åldrar: 31 år.

Bor: Bro.

Yrken: Kundvärd på ett bostadsföretag respektive projektledare.

ARTIKELN HANDLAR OM