"Skäms inte för din sexleksak"

Läsarna anser att sexleksaker är helt naturligt

RELATIONER

Sexiga oljor, geishakulor och vibrerande dildos tillhör numera Apotekets produktsortiment. Det är något som aftonbladet.ses läsare tycker är helt okej.

- Fram med sexleksakerna och njut, skriver signaturen ”Angelina”.

Apoteket kan andas ut efter veckans lansering av sexleksaker. Över 70 procent av mer än 26 000 läsare ansåg att Apoteket gör helt rätt som adderar sortimentet med lite sexigare produkter.

På aftonbladet.ses forum pågår just nu en diskussion om Apotekets lansering av sexleksaker och om det är pinsamt att äga en sexleksak. Signaturen "Crickie" skriver: ”Bra att man möjliggör kvinnors rätt att få sina behov tillfredställda. Det är en rättighet då en man inte alltid är så lätt att få tag på.”

Att känna skam över sin sexleksak är inget du behöver göra anser signaturen ”ManLix” och skriver: ”Att skämmas är att förneka sig själv. Alla har vi drifter och det är väl bättre att göra något åt det än att gå runt i en humörsvängd värld.”

Men det är inte alla som är förtjusta i sexleksaker. Under rubriken ”Har ingen” skriver signaturen "alfaQ" att den enda sexleksak hon behöver är hennes man. ”Han behöver jag inte skämmas över och visar gärna upp, skriver hon.

Var är produkterna för män?

Flera debattörer på aftonbladet.ses forum efterlyser sexhjälpmedel för män. Signaturen "LongbowD" skriver argt: ”Tydligen skäms Apoteket för att sälja manliga sexhjälpmedel. Kvinnlig sexualitet är något fint som skall bejakas. Manlig sexualitet är något fult som skall bestraffas, helst förbjudas helt.”

Signaturen "Monster" lugnar och tipsar om att sexhjälpmedel för kvinnor fungerar lika bra på män fast på ett annat sätt. ”Även om det finns många sexleksaker "för" kvinnor är det minst lika upphetsande för män. Min pojkvän går igång som attan när vi leker med dildos”, skriver hon.