”Jag är kär i min mans kompis”

Läs senaste chatten med Eva Rusz

RELATIONER

Eva Rusz säger: Hej, ja nu verkar länken kunna funka hemma hos mig med! Så alldeles strax är jag redo att besvara era frågor, håll dem så korta som möjligt annars blir det svårt för mig att kunna besvara dem!
Moderator säger: Välkomna allihop, då börjar vi med frågorna..!
Bianca säger: När man är kär, vill man träffas hela tiden, är det så? Min kille sa för ett tag sedan att han är nöjd med att bara träffa mig 1-2 gånger/vecka (jobbar ganska mycket etc). Hur ska jag ta det? Ska jag se mig om efter någon som vill träffa mig jämt?

Eva Rusz säger: Det är en KÄNSLA många nyförälskade känner, att de alltid vill vara tillsammans! En del limmar på varandra så man inte hinner med annat, andra inte. Det viktigaste för dig är om din kille visar dig sina känslor och visar att han är kär då ni ses. Det är egentligen inte alls dumt att ta det lite lugnare i början, för ni måste ju hinna med andra saker med och ringa eller skicka sms är ju också ett sätt att visa kärlek för varandra? Ta det lugnt nu och se tiden an, berätta för honom vilka tankar du får när han enligt din upplevelse "bromsar" in!
samuel säger: Hej Eva, tror du många tjejer gifter sig av trygghet? Tror du många väljer att gifta sig främst av andra orsaker än kärlek och räknar med att det kommer med tiden, att kärleken växer fram? Ibland undrar man vad som är det bästa. Känslor kommer och går och jag undrar ibland hur mycket uppmärksamhet man skall fästa vid dem och fatta beslut utifrån dem.
Moderator säger: Kom ihåg att hålla era frågor korta så de får plats! Johan mfl – skicka gärna igen i nerkortad form!
Eva Rusz säger: Kärleks-äktenskapet i världen har cirka 300 år på nacken, dessförinnan var det ofta resonemangsäktenskap som brukades. Och då var känslorna för varandra underordnade mark, släkten, klanen, jordburket och så vidare. Känslorna har alltid funnits eftersom vi ÄR programmerade att känna för andra, känna kärlek till exempel. Jag hoppas att kvinnor idag inte väljer en partner utifrån den gamla resonemangsmodellen. Ja visst kommer känslor och går i ett långt äktenskap, men i ganska stor utsträckning kan man påverka det själv. Då man väljer partner att leva med anser jag att kärlek bör finnas med som en viktig ingrediens, liksom att bådas inställning till sex bör vara ungefär likadan, och så vidare.
Lottie säger: Jag har blivit förälskad i min mans kompis och jag tror att det är besvarat. Ska jag säga något till min man?
Eva Rusz säger: Förälskelse kan komma och gå, och om detta är färskt så bör du fundera över om du på den känslan vill bryta upp/ställa till bekymmer eller avvakta? Du kan också fatta ett inre beslut om att du inte vill fortsätta vara förälskad i honom. Försök distansera dig ett tag och se vad som händer när du lugnar ner dina tankar kring vad du "måste" göra.
Adam säger: Min fru vill att vi går till en swingersklubb och kollar. Jag är inte sugen alls - men har peppat henne att ta initiativ, så hur ska jag göra nu?
Eva Rusz säger: Vänta ett tag tills du själv känner att du vill – ni har väl inte bråttom, de finns väl kvar ett tag till? Fundera över vad som gjorde att du peppade din fru? Varför det? Ville du egentligen, men inte vågade erkänna det för dig själv? Tala med henne och se vilka tankar kring det hela som kommer upp. Jag tror det är viktigt att ni båda är trygga med varandra INNAN ni går dit.
Sanna säger: Hej. Jag har mött en massa killar som tror att man vill bli seriös direkt bara för att man är över 30. Hur ska man undvika att de tror det här utan att spela en massa spel? Man vill ju inte heller prata om sådant för tidigt.
Eva Rusz säger: Jag tycker nog ändå att man ska vara ärlig och säga som det är. Annars lurar du ju en kille som ÄR seriöst ute efter att träffa någon att leva med/vara tillsammans med? Men jag tycker du skall fundera på vad som får dig att vilja gå ut och dejta – men sen inte vilja fortsätta förjdjupa det hela?
Cheng säger: Jag vill flytta hem till min kille men mina föräldrar säger nej. Kan de hindra mig? Jag är 16 år.
Moderator säger: Ursäkta fördröjningen med frågor, vi har lite tekniska problem men jobbar på att lösa dem!
Eva Rusz säger: Ja, det kan de, eftersom du inte är myndig ännu. Men själva myndighetsåldern har ju egentligen inte med att göra om du har rätt att flytta till din kille eller ej? Försök tala med dem, jag antar att de vill dig väl och kanske tycker att du är för ung att bo hos honom ännu?
Johan säger: Hej Eva! Jag kommer få IG i slutbetyg i en stor fysikkurs. Mina föräldrar kommer bli vansinniga. Hur ska jag lägga fram det? Vänta på att betygspappret kommer eller berätta om det i förväg? Tack/ Johan
Eva Rusz säger: Jag skulle nog som förälder uppskatta om mina barn berättade det i förväg, och att barnet i fråga hade goda skäl att lägga fram kring det påvra resultatet!
sussi säger: Hej Eva.. Är 27 år.. Och singel.. Alla mina vänner börjar skaffa barn och så.. Känner panik.. Vad ska jag göra?
Eva Rusz säger: Gå INTE omkring och skaffa dig en massa katastrobilder, 27 är en ung ålder – du har minst 10 är till på dig. Men sök aktivt en partner om du verkligen längtar så mycket efter en, men glöm inte bort vilka mål i livet som DU SJÄLV har! Bara för att dina vänner nu börjar skaffa barn så behöver ju inte du göra det eller hur? Lugna ner dig och fokusera på dina egna målbilder!
Katarina30 säger: Bör jag förverkliga min sambos dröm om att se mig ha sex med en annan man? Jag är orolig för vilka konsekvenser som kan uppstå.
Eva Rusz säger: Om du inte vill så får han fortsätta drömma eller titta på sexfilmer där de gör så. Man är inte alls tvungen att ställa upp på partnerns alla fantasier. Visst kan ett sexliv piffas upp genom diverse knep som Linn Heed tipsar om, men att dra in en tredje partner i sovrummet om man inte vill – säg nej och be din kille fokusera på dig med alla dina förtjänster!
Lisen säger: Ska man skaffa barn för att man kanske ångrar sig annars? Jag är lite drygt trettio och inte så jättesugen på barn, men tänker att jag kanske vill ha det i framtiden. Min kille är jättesugen, ska man tänka så att man borde skaffa barn nu då innan det är för sent?
Eva Rusz säger: Man ska skaffa barn för att man vill skaffa barn! För att man gillar små bebisar och småbarn. För att man "ser" att man vill skapa en egen familj med sin partner. Fundera på dina framtidstankar, kring vad du vill, och vad du ser. Lyssna på din killes argument och se det som en process som får ta sin lilla tid innan ni fattar beslutet. Sen vet jag att man kan växa in i en graviditet allt efter som den fortskrider, men du skall gievtvis inte bli gravid mot din egen vilja!
anonym säger: Jag har varit tillsammans med min kille i två år nu, det är 18 år mellan oss, jag har aldrig haft kontakt med min pappa, kan det ha något med det att göra, att jag dragits till honom?
Eva Rusz säger: Ja, kanske kan det ha det, men likaväl kanske inte! Det viktiga är att du trivs med honom att ni känner er lyckliga tillsammans!
fatima säger: Mitt ex har varit otrogen mot sin flickvän med mig och ljuger om det för sin flickvän om det. Vad ska jag göra, jag känner mig så dålig fast jag ej visste om henne alls.
Eva Rusz säger: Låt honom få sköta det hela, och eftersom du inte visste om att han hade en relation så är det väl hans ansvar att ta den konflikten eller konsekvensen med sin tjej? Du är inte dålig för att du haft sex med ditt ex! Många har det för att känslorna kan finnas kvar men man ändå inte kan leva ihop. Om du är singel, och inte din kille ,så är det HANS problem!
Moderator säger: Nu är tiden tyvärr snart ute, dags för dagens sista fråga!
Linda säger: Hej! Jag har ett stort behov av att prata om mina känslor men min kille stänger av väldigt fort och sluter sig. Hur ska man göra då? Jag har sagt att vi måste kunna prata och han håller med om det i teorin, men sen slutar han sig ändå alltid när det är något.
Eva Rusz säger: Det ÄR skillnader mellan män och kvinnor i hur vi processar känslor! Kvinnor är aningen mer benägna att vilja samtala om, och fokusera på, känslor än männen. Men givetvis kan det skilja en del mellan män och män! Försök be honom att lyssna "öppet" och inte bli spänd utan att varva ner och försöka tänka "Vad menar hon just nu"? Det är en lång process att lära någon nya färdigheter och jag tror inte du kan förvänta dig att din kille blir en ny människa – men du kan begära att han försöker, på sitt sätt. Jämför inte din killes sätt med dina vänninors, för det går inte. Älska honom för den han är!
Moderator säger: De var sista frågan för idag! Stort tack till dig Eva, och tack till alla er som ställt frågor!
Eva Rusz säger: Tack alla som chattat idag! Det var en del tekniska problem som störde oss! Synd! Ut i solen nu och ha det skönt! Kramar, Eva.