Så enkelt fixar du sommardejten

Passa på att göra nya saker ihop under de fotbollsfria dagarna.

Det finns mycket att göra på dejten när man inte sitter i tv-soffan.
RELATIONER

Har ni suttit stadigt i tv-sofforna de senaste EM-veckorna, och haft kärleken på sparlåga? Passa då på att hetta upp den under den fotbollsfria kvällen – fixa en enkel sommardejt.

En picnic i all enkelhet kan liva upp vardagen.

Fotbollen har fått många att bänka sig i tv-sofforna de senaste veckorna, med både partner och vänner. Och en kvälls matchfritt kan innebära en viss abstinens. Men kanske är det bra – det ger tillfälle att hitta på något annat tillsammans.

– Är båda intresserade kan fotbollen funka under dejten. Men ombyte förnöjer, säger dejtingcoachen Marie Hagberg.

Hon har en mängd olika råd på vad man kan göra för att få en kul kväll med tv:n avstängd. Det behöver inte vara särskilt avancerat, även om hon tycker att man ibland kan hitta på något annorlunda som att flyga helikopter, eller kanske stadsvandra.

– Men huvudsaken är att man gör något för varandra som båda tycker är mysigt, säger hon.

Budgetvarianter på dejten

Dagarna innan löning kan det kanske kännas svårt att hitta på så mycket annat än att stanna hemma. Men så behöver det inte alls vara, enligt Marie Hagberg. Bara man har lite fantasi så går det att variera vardagen en hel del.

– Många tänker att man måste gå till en fin restaurang och att det blir så dyrt, men det kan räcka med en picnic på vardagsrumsgolvet. Eller gå och bowla! Den som bor i närheten av en strand kan gå ut och bara känna sanden mellan tårna.

Marie Hagberg har själv en dejt åtminstone en gång i veckan med sin partner. Då bygger hon upp stämningen lite under dagen genom att tänka på vad hon ska ha på sig och hur det ska bli. Det blir ett sätt att verkligen se fram emot att umgås ihop.

– Ju längre man tillbringat tillsammans desto slöare blir man. Men vill man hålla romantiken vid liv måste man bestämma sig för det och göra något konkret.

Överraska din partner

Andra budgetvarianter är att gå ut och äta en glass ihop, att leta upp ett mysigt café eller att ta ett bad tillsammans. Eller kanske gå ut i skogen och plocka blåbär? Marie Hagberg tycker också att det kan vara kul att överraska sin partner lite.

– Ring din respektive på jobbet och säg att du ska hämta honom eller henne på jobbet. Eller förbered ett varmt bad med levande ljus.

En provsmakning av ost eller en hemlagad middag kan också förgylla kvällen – eller en elevbehandling på något ställe som utbildar massörer eller hudterapeuter. Skönt – utan att kosta skjortan. Att fundera ut något litet extra till sin partner kan vara både kul och inspirerande, enligt Marie Hagberg.

FAKTA

Marie Hagbergs tips inför kvällen:

Ta en mysig promenad.

Fönstershoppa och dröm er bort tillsammans.

Gå på museum – kanske kan ni inspireras på en konstutställning och köpa med er pysselsaker på vägen hem?

Spela sällskapsspel.

Gå på fotoexpedition, ta med er en digitalkamera och ta massor av bilder på varandra, och er tillsammans, i mysiga miljöer.

Ordna en romantisk middag – släck ner hemma, tänd massor av ljus och lägg på en fin bordsduk. Det behöver inte serveras kaviar och champagne – pannkakor kan också vara lyx om ni lyckas fixa rätt stämning.

Ta ett varmt bad tillsammans.

Kolla evenemangskalendern, där finns tips på både budget- och gratisaktiviteter – allt från danskurser och konserter till karaoke och bowling.

Gå och få elevbehandling på hudvårds- eller massageskolor.