"Vilken är den bästa sexleksaken för henne?"

Läs senaste chatten med Linn Heed.

RELATIONER
Foto: -

Linn Heed säger: Hej allesammans! Hoppas att midsommarhelgen infriade dina förväntningar och att semestern snart är här. Så länge kör vi en chatt.
Moderator säger: Hej! Välkomna nu börjar chatten.
En man säger: Vilka bra tungtekninker finns det när man går ner på henne?
Linn Heed säger: Använd din fantasi och kreativitet. Många kvinnor uppskattar fjäderlätt beröring med tungan till att börja med, för att sedan bli mer fokuserad och målmedveten. Pröva att skriv alfabetet med tungspetsen över klitoris. En höjdare tycker många. Undvik direkt beröring av klitoris till att börja med. Klitoris är mycket känslig och ett bra tips är att lite "retfullt" egga. Pröva dig fram, fråga henne vad som känns skönt och lyssna in hennes respons i form av andhämtning och andra små tillmälen ;-)
En man säger: Är det farligt att använda en isbit medan man slickar eller suger?
Linn Heed säger: Det är inte farligt. En del tycker att det är upphetsande och den isande känslan förhöjer känslan, andra upplever att dom domnar bort i underlivet och därmed känner mindre. Men farligt är det inte.
säger: Kan man få könssjukdomar geonom analsex??
Linn Heed säger: Ja, det kan man. I analen är slemhinneytan mycket stor och därmed är det lättare att t ex bli smittad av hiv via analsex. Anala samlag innebär smittorisk även för andra könssjukdomar och därför är det mycket viktigt att skydda sig med kondom. Vad beträffar hygienisk aspekt så är det också att föredra att använda kondom vid analsex.
Elin säger: Hej Linn! Har en fråga till dig som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. När jag har sex så blir jag så otroligt våt, nästan för våt eftersom jag då inte känner så mycket av själva penetrationen. Finns det något jag kan göra för att inte vara SÅ våt? Tack för din spalt!
Linn Heed säger: Hej Elin! Lubrikationen, eller våtheten är din kropps naturliga smörjmedel och lustmedel. Den behövs, för att inte slemhinnorna i underlivet ska ta skada av mekanisk friktion och så vidare. Att bli för våt, kan upplevas som jobbigt, men det enda som du egentligen kan göra är att ha en handduk till hands och torka av dig emellanåt. Dom allra flesta killar tycker att det är oerhört upphetsande med en våt tjej. Det är ju liksom "kvittot" på att hon går igång och är sexuellt tänd. Vad glad över att din kropp fungerar så väl.
Fia säger: Hej Linn. När jag och min kille har sex så får han aldrig utlösning vilket jag tycker är viktigt.(Han får det när han onanerar själv dock.) Han säger att det är lika skönt i alla fall, och att problemet sitter i hans huvud. Jag lägger skulden på mig själv, och tror att det är jag som inte är tillräckligt bra. Vad ska jag göra,låta tiden ha sin gång och hoppas att det löser sig? Är det vanligt och vad kan det bero på? Jag kommer alltid och jag vill ju självklart att han ska göra också.
Linn Heed säger: Din kille har nog rätt när han säger att det sitter i hans huvud. Eftersom han kan få utlösning vid onani så låter det som en mental hangup som har blivit en låsning. Vad det beror på är svårt att säga, men det går givetvis att ta reda på. Kan ni inte försöka börja med att du smeker honom till utlösning, så att han gör den erfarenheten tillsammans med dig. Det här handlar inte om dig, lägg undan dom tankarna och pressa inte honom att komma, för då kommer det att låsa sig ännu mera. Viktigt att känna till är att man också kan skilja på mäns utlösning och orgasm. Män kan träna sig i att få så kallade torra orgasmer, vilket är vanligare i den österländska kulturen. Kram och lycka till!
nisse säger: Vilken leksak är bäst för "henne"? Vilken ger snabbast orgasm?
Linn Heed säger: Smaken är ju olika men en bra klitorisvibrator är aldrig fel. Det finns billiga och lite dyrare. En som går att reglera steglöst, är tystgående och liten är att föredra. Den lilla leksaken kan ni ha med er under förspelet, under samlaget eller bara vid onani
säger: Hej! Hur ofta har ett par sex i genomsnitt?
Linn Heed säger: Det beror ju helt och hållet på vem du frågar. Ett nyförälskat par har i regel sex oftare än ett par som har varit tillsammans länge, eller är småbarnsföräldrar. Sexlivet och tillfällena, lusten och begäret ser ju olika ut beroende på i vilken fas och livssituation vi befinner oss i. Det är dumt att ange en siffra, eftersom det är så lätt att tänka normativt och försöka förhålla sig till hur andra har det. Känner du att ni har för lite sex, så försök att ta upp det med din partner. Det viktigaste är att ni är nöjda, med ert sexliv hur ofta det nu är. Kram!
säger: Hej. När jag har haft sex med min kille får jag ont när jag ska kissa, vad beror det på?
Linn Heed säger: Svårt att säga, men händer det alltid eller bara ibland? Vid någon speciell samlagsställning eller spelar ingen roll? Att kissa efter samlag är oerhört viktigt, för att det inte ska finnas kvar några bakterier i urinröret och orsaka en urinvägsinfektion. Ta och kolla upp det här hos din gynekolog, bara för att vara på den säkra sidan.
Nicke säger: Hej Linn, tack för en riktigt bra spalt! Jag har ett problem som kanske mest sitter hos mig själv.. min tjej var VÄLDIGT aktiv sexuellt innan vi träffades och har varit med flera hundra killar. Hur hanterar jag mina känslor runt detta, jag tycker det är skitjobbigt och i mitt huvud jämför jag mig med hennes gamla älskare. Vi har inte sex alls lika ofta nu som i början, vilket jag antar är normalt i många långa förhållanden, men pga hennes vilda sexliv innan mig är jag rädd att hon inte längre tycker jag är attraktiv, eller tycker vårat sex är tråkigt. Hjälp! Linn Heed säger: Hej Nicke och tack för att du uppskattar spalten. Att ens partner har haft andra sexpartners och relationer före oss själva, är något som dom flesta människor måste stå ut med, lära sig hantera (om det är ett problem) och respektera. Ditt problem handlar egentligen om dig själv, din egen osäkerhet och dåliga självförtroende. Jobba på dom bitarna istället. Jag kan inte tänka mig att din flickvän jämför dig hysteriskt med dom andra killarna som hon har varit med. Det är ju HÄR OCH NU som räknas och det är ju med dig hon är tillsammans med. En annan bra tanke är också att du kan ha haft 100 samlag, men bara ett enda med känsla..... Det är inte så svårt att ha uppvisningssex, att gå in i en roll och bara vara (låtsas)kåt, utan det är så mycket svårare att naket, öppet, ärligt och med alla sinnen, kropp, hjärta och huvud, ÄLSKA med en människa som man tycker mycket om. Det gör oss sårbara och hudlösa. Det är kärlek, och förhoppningsvis är det det som du och din flickvän har emellan er. Försök att ta det lugnt och låt inte din oro och osäkerhet lägga hinder ivägen för ert sexliv. Det här går att komma förbi. Stor kram till dig!
Moderator säger: Chatten är snart slut. Nästa fråga blir den sista.
säger: min flickvän kan bara komma när hon ligger ovanpå mig, men jag tycker det känns obehagligt..kan du rekommendera en ställning som är skön för båda och som underlättar hennes orgasm?
Linn Heed säger: Ja, det kan ju egentligen bara ni pröva er fram till. Uppenbarligen så har hon hittat en skön ställning (för henne) där det är lätt för henne att uppnå orgasm. Klitoris behöver en viss stimulans, och kanske är det så att hon behöver "gnida" sig emot dig för att det ska gå för henne? Pröva missionären där hon själv kan smeka klitoris med handen, alternativt jucka mot dig. Vad är det som känns obehagligt när hon är ovanpå dig? Fundera över det. Kram och lycka till!
Moderator säger: Tack alla som deltog! Chatten är slut för den här gången.
Linn Heed säger: TACK för idag. Hoppas att vi ses till chatten nästa vecka. Stor kram så länge!

ARTIKELN HANDLAR OM