”Vi hånglar inte på jobbet”

Mia och Erik fann varandra på arbetsplatsen

Foto: Foto: JOHAN EKLUND
PAR I JOBB Kärleken kom till taxichaufförerna Mia Matthed och Erik Skålberg på jobbet. De träffades under en personalfest – och nu stundar bröllop. ”Men vi är inte sådana som hånglar på jobbet”, säger Mia.
RELATIONER

Från kollega till kärlekspartner.

Mia Matthed och Erik Skålberg fann varandra på jobbet.

– Nu är det vi hela livet, säger Mia Matthed.

Taxichaufförerna Erik Skålberg, 28, och Mia Matthed, 28, spanade in varandra på jobbet.

– Jag tyckte han var söt och verkade mysig, säger Mia.

Det var varken i fikarummet eller i taxibilen som det hettade till. Mia och Erik blev ihop på en personalfest. I fyra månader höll paret låg profil – de lunchade och fikade samtidigt.

– Men vi är inte sådana som hånglar på jobbet, säger Mia.

Visade det inte öppet

– Man visar inte kärleken öppet, det passar sig inte, säger Erik.

När paret sedan berättade tyckte kollegorna mest att det var roligt. Ett kärlekskontrakt tycker Mia och Erik verkar onödigt –men om deras chef hade envisats hade de förmodligen skrivit på.

Nu har de varit ett par i drygt fyra år, har en dotter och i augusti bär det av till kyrkan för bröllop.

FAKTA

Vi blev kära på jobbet och fick problem

När Helena Stålnert, tidigare chef på SVT:s Aktuellt, började som kommunikationschef på Saab blev hon och chefen Åke Svensson kära. Strax därefter meddelade paret att det skulle bli för svårt att vara kvar i samma koncernledning och att Stålnert därför skulle sluta.

Faria Alam, sekreterare på FA, fick sparken från engelska fotbollförbundet sedan kärleks-affären med chefen Sven-Göran Eriksson uppdagades.

Ministrarna Erik Åsbrink och Ylva Johansson träffades när de 1997 satt tillsammans i den dåvarande regeringen. När förhållandet blev känt fick Ylva lämna sin post.

ARTIKELN HANDLAR OM