25:e gången gillt!

Nu har Ramchandra Katuwal, 49, äntligen hittat en fru som stannar

RELATIONER

Hans första fru rymde, liksom den andra – och den tredje.

Ramchandra Katuwal har haft 24 misslyckade giftermål.

Men 25:e gången gillt, nu är han äntligen lyckligt gift.

Nepalesen Ramchandra Katuwals liv har kantats av kärlekstrubbel. 26 år gammal gifte han sig första gången. Men äktenskapet slutade illa – frun rymde med sin älskare. Det gjorde också den andra frun – liksom den tredje. Ändå gav Katuwal inte upp tanken på att leva med en kvinna. Under åren har han gift om sig hela 24 gånger, men det har aldrig hållit särskilt länge. Av alla de fruar som passerat under dessa 16 år, minna Katuwal bara nio väl.

– Den 24:e frun rymde också. Då jag bestämde mig för att inte gifta mig igen, säger Katuwal till BBC News.

Det var dock ett löfte han inte höll: för sju år sedan gifte han sig med 23-åriga Sharada. Och än så länge verkar giftermålet hålla. Katuwal beskriver det som ”en lyckoresa”.

Vill aldrig mer gifta sig

Anledningen till att så många lämnat honom tror Ramchandra Katuwal är det fattiga liv han lever. Katuwal är bärare i Khandbari, Nepal, ett erkänt hårt jobb som dessutom ger dåligt betalt. Han bor i ett litet hus med halmtak, byggt på regeringens mark.

– Jag ville ha en fru, för ett hem är inte ett hem utan en fru, säger han.

Och nu verkar det som att Katuwal äntligen får uppleva lite kärlekslycka. Nyligen firade han sin 7:e bröllopsdag med Sharada. Han säger sig vara så lycklig att han svär på att aldrig mer gifta sig. Istället vill han fokusera på sina barn, och deras utbildning.

ARTIKELN HANDLAR OM