”Har du fått ligga tack vare Strauss?”

Läs svaren i chatten med Casanovabloggaren Henrik

RELATIONER

Casanova-Henrik säger: Ey! Jag är redo och fit for fight.
Moderator säger: Alla välkomna – vi börjar med frågorna..!
Ullis säger: Henrik! Var ska man hålla hus om man med flit vill råka ut för dig och dina knep?
Casanova-Henrik säger: Haha, kul att jag läste "med filt" först... Nåväl. Då ska du hänga i X-Mens högkvarter. Jag och Gambit brukar diskutera kvinnor över ett parti gambling. ELLER så rör du dig runt Zinken, där jag bor.
micke säger: hur går det för dig?
Casanova-Henrik säger: Åt helvete, skulle jag vilja påstå. En mild överdrift, förvisso, men you get the picture.
Anonym säger: Hoppas du inte är en förklädd Henrik Sethson från dansbandet Casanovas?
Casanova-Henrik säger: Avslöjad... BLAST!
Sofie säger: När kommer Casanova till Övik och spelar?
Casanova-Henrik säger: Till Övik? Där finns det väl bara dasspapper – och inga brudar? ;-)
Macke säger: Om du ska summera lite snabbt - vilka tre knep är de du kommer ta med dig resten av livet? Som du lärt dig av Strauss?
Casanova-Henrik säger: Hmm... diskvalifikationer funkar faktiskt. Ibland. Om man utför de rätt. Och det är rätt kul att vara en smula dryg emellanåt. Jag är så snäll och timid annars. I övrigt är det enkla grejer som att tänka på sin hållning, jobba på att prata med tydlig och stark röst etcetera som jag alltid kommer att ha i bakhuvudet i framtiden.
Caz säger: Om du fick välja vem som helst i hela världen, vem skulle du då dejta?
Casanova-Henrik säger: Carrie-Anne Moss. Ni vet, hon som spelar Trinity i Matrix-rullarna. Hon är galet het. Eller några kolleger här på jobbet. Vilka de är behåller jag för mig själv.
Sofie säger: Casanova Henrik. Här i Övik finns det visst brudar och det kan jag lova dig. Henrik, Har du msn?
Casanova-Henrik säger: Låter spännande. Jepp, jag har msn. Vem har inte det nowadays? Den är ganska lätt att lista ut på egen hand, så du får gissa dig fram tills du hittar rätt. En ledtråd: det slutar med @hotmail.com.
Elly säger: Känner du dig närmare ditt mål nu? Flickvän inom sikte? ..eller har du en i SMYG kanske??!
Casanova-Henrik säger: En flickvän i SMYG? Gosh, vad cheezy. Nä. Om jag hade fixat en flickvän redan hade jag berättat det för er i bloggen. Promise. Jag har inte någon flickvän inom räckhåll för tillfället. Man kan ju inte bara ta första bästa damnit!
Loser säger: Har du fått ligga tack vare Strauss tips?
Casanova-Henrik säger: Nej, faktiskt inte.
rembrandt säger: Du som kan lite (får man anta).. Vad är det vanligaste felet folk gör när det kommer till raggning?
Casanova-Henrik säger: Det vanligaste felet är förmodligen att man närmar sig en kvinna med skabbiga kommentarer som "fan vad snygg du är" och sånt slemmigt bjäfs. Ett annat fel är säkert att man inte riktigt vågar ge allt och bjuda på sig själv. Sån är jag. Ibland. Blir lätt osäker i sådana sammanhang. Men jag jobbar på't!
she säger: Vad är det för tjej du letar efter?
Casanova-Henrik säger: En smart tjej. Intellektuell. Snäll. Söt. Eller snyggsöt. Energisk. Passionerad. Tolerant och inte inskränkt. Om hon delar vissa av mina intressen är det ett plus, gör hon det inte ska hon i så fall vara förstående. Gosh, vad jobbigt det här är. Jag letar efter en tjej jag trivs med, helt enkelt.
Andy säger: Hur kommer man på saker att prata om kvickt? Brukar bli tystander när jag ser folk och gillar inte det...
Casanova-Henrik säger: Det där är skitsvårt, tycker jag. Jag förstår grejen med Strauss "inledare", men jag tycker inte att det funkar. Personligen föredrar jag att hitta någonting i situationens kontext att prata om. När jag rökte (slutade för ett par dagar sen, go me!) brukade jag försöka få i gång en diskussion i rökrutan om pretty much vad som helst. Men det är grymt svårt att få folk intresserade i stället för misstänksamma. Svennar verkar inte gilla när främlingar närmar sig dem, oavsett syfte eller sammanhang.
Portfolieu säger: Har du ljugit för någon hittills - antar att du använder en del av Strauss färdiga raggningsrepliker?
Casanova-Henrik säger: Inte direkt ljugit, det tror jag inte. Neil har inga raggningsrepliker – ganska tidigt i boken förklarar han att det inte finns några sådana. Jag har använt en del av hans exempel i olika uppdrag. De flesta har varit fullständigt verkningslösa. Däremot har jag överdrivit vissa saker en aning, som exempelvis diskvalifikationer.
Elly säger: Vad skulle du säga är tjejers problem när det kommer till raggning/flörtning? .. om det finns nått vill säga...?
Casanova-Henrik säger: Tjejer har, precis som killar, en tendens att vara lite för på när de hittar någon de vill ragga på. Det är avtändande, oavsett om det är en kille som gör det eller en tjej. Ta initiativ och visa vad ni vill ha – men överdriv inte. Då verkar man bara desperat.
NiklasJ säger: Vad har varit det bästa med Neil Strauss-experimentet?
Casanova-Henrik säger: Det bästa har nog varit att jag bättrat på min sociala kompetens, trots att jag inte varit så extremt lyckosam hittills. Jag har vågat misslyckas. Bloggen är också det bästa med experimentet. Jag älskar att den blivit en så stor del av mitt liv – och jag hatar att den blivit en så stor del av mitt liv. Hatkärlek när den är som allra bäst. Vet inte hur jag ska klara mig utan den när experimentet väl är över.
Moderator säger: Okej hörni, många bra frågor och alldeles för lite tid.. Här kommer en sista fråga för denna gång!
H säger: Tycker du att boken är värd att införskaffa? Om du ser nu i efterhand..
Casanova-Henrik säger: Det beror på. Är man väldigt blyg och vill öva upp sin sociala kompetens ska man absolut köpa den. Är man bara ute efter brudar kan man lika gärna köpa en Kalle Anka-pocket.
Moderator säger: Det var sista frågan.. Tack Henrik för chatten, och tack till alla er som ställt frågor. Följ den spännande fortsättningen, och avslutningen, i bloggen!
Casanova-Henrik säger: Tack för mig! Syns ute på fältet!